Akaa vaatii Esperiltä vastausta viimeistään tiistaina

Mäntymäen vanhainkodin kilpailutuksen voittaneella Esperi Care Oy:llä on tiistaihin 16.4. kello 16:een asti aikaa vastata, allekirjoittaako se hankintasopimuksen Akaan kaupungin kanssa.

Akaan kaupunginhallitus päätti määräajan asettamisesta Esperille tiistain kokouksessaan yksimielisesti.

Asianajaja mukana kokouksessa

Mikäli Esperi vastaa myöntävästi, on sopimus allekirjoitettava huhtikuun aikana. Jos Esperi ei vastaa määräaikaan mennessä tai allekirjoita sopimusta, Akaan kaupunki katsoo Esperin yksipuolisesti kieltäytyneen allekirjoittamisesta. Kaupunginhallituksen mukaan kaupunki voi tällöin ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin palvelun järjestämiseksi muulla tavoin ja oikeuksiensa suojaamiseksi viranomais- ja/tai oikeusteitse.

Esperi-pykälän käsittelyn aikana kaupunginhallituksen kokouksessa oli paikalla asiantuntijana Suomen Hankintajuristien asianajaja HannaMari Leppänen. Leppänen on ollut mukana kilpailutusprosessissa Akaan kaupungin toimeksiannosta.

Akaan kaupunginhallitus päätti marraskuussa 2017 Mäntymäen vanhainkodin myynnistä Esperi Carelle. Päätöksen mukaan Esperille siirtyvät vanhainkotirakennus, toiminta sekä henkilökunta vanhoina työntekijöinä. Päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen syyskuussa 2018. Vaikka päätös on lainvoimainen, sopimus on edelleen allekirjoittamatta.

Hoivayhtiö haluaa neuvotella

Esperi on ilmoittanut haluavansa neuvotella kaupungin kanssa, koska yrityksen mielestä olosuhteet Mäntymäen vanhainkodin osalta ovat muuttuneet merkittävästi alkuperäisestä tarjouspyynnöstä.

– Asiat, joista haluamme kaupungin kanssa keskustella, ovat muun muassa asukkaiden kasvanut hoitoisuus ja tarvittava hoitajamitoitus verrattuna tarjouspyynnössä esitettyihin, kertoi Esperin kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist Akaan Seudulle alkuviikosta.

Akaan kaupungin järjestämä kilpailutus koski tehostettua palveluasumista, jossa hoivan tarve on ympärivuorokautista.

Kaupunginhallitus päätti marraskuussa 2017 myydä Mäntymäen vanhainkodin Esperi Carelle. Kauppa ei ole vielä toteutunut.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.