Leijona Futsal pelaa taas SM-kullasta, mutta ei Monarilla – vastustaja on sama kuin viime vuonna

Petri Grönholm syötti jälleen yhden maalin ja johtaa Futsal-Liigan pudotuspelien pistepörssiä. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan välierät saatiin lauantaina päätökseen. Leijona Futsal matkusti silloin Espooseen, jossa GFT joutui jo kolmannen kerran peräkkäin toteamaan akaalaiset paremmaksi. Ottelu päättyi lukemiin 2–4 (1-2) ja näin Leijona Futsal eteni siis SM-finaaleihin toisena keväänä peräkkäin.

GFT laittoi Leijonan kotikentällään ahtaammalle kuin Akaassa kahdessa ensimmäisessä pelissä. Avausjakso oli tasaista vääntöä, jossa vierasjoukkue rakensi aavistuksen enemmän vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen kerran tolppaa kolisteli kuitenkin kotijoukkue.

Vauhdikkaassa pelissä tilanteita tuli molempiin päihin, ja palloa kaivettiin verkosta ajassa 11.55, kun Leijona Futsalin vapaapotkukuvio tuotti tulosta ja Miikka Hurme puttasi tyhjältä takatolpalta vierasjohdon.

Johto tuplaantui ajassa 17.36, kun Petri Grönholm löysi Dusan Milojevicin ja Milojevic puolestaan maalin oikean alanurkan.

GFT nousi ennen taukovihellystä vielä maalin päähän terävästi pelatusta vastahyökkäyksestä.

GFT kävi tasatilanteessa

Toisen jakson alussa espoolaiset ottivat pallonhallintaa väkisin itselleen jahdatessaan tasoitusta. Lopulta kotiyleisön odotus palkittiin jakson puolessavälissä, kun GFT onnistui runnomaan pelin hiukan onnekkaastikin tasoihin.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina päätösminuuteille asti, jolloin kapteeni Jussi Nyström otti joukkueen reppuselkään ja laukoi upeasti voittomaalin Juhana Jyrkiäisen erinomaisen esityön jälkeen.

Lopusta piti huolen Leijona Futsalin erinomaisesti torjunut maalivahti Juho Laine, ja Jovan Stankovic sai kunnian huudattaa vieraskatsomoa kaunistellen loppulukemiksi 2–4 tyhjään espoolaismaaliin.

Leijona Futsalin pelaajavalmentaja Stankovic valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi, ja pelin jälkeen nähtiinkin tyytyväinen mies.

– Tästä joukkueesta on helppo olla ylpeä. Jokainen painaa täysillä hommia yhteisen hyvän eteen, ja olemme löytäneet harmonian kentällä. Nyt huilaamme hetken, ja sitten alkaa valmistautuminen finaaleja varten. Meidän työmme tämän kauden osalta on vielä pahasti kesken, Stankovic muistutti pelin päätyttyä.

Kaiken kaikkiaan välieräsarja oli vahvaa akaalaisten näytöstä. GFT ei esimerkiksi päässyt kertaakaan missään ottelussa pelaamaan johtoasemassa.

Jussi Nyström (vas.) on juuri laukonut ratkaisevan välierän voittomaalin. Kuva: Tuukka Nyström.

Finaalien kotipelit siirretään Iittalaan

Tulevana viikonloppuna vietetään lyhyt maajoukkuetauko, kun Suomi kohtaa Espanjan kahdesti. SM-loppuottelut saadaan käyntiin viikonlopun jälkeen keskiviikkona 17.4., ja niissä vastaan asettuu viime kevään kultamitalisti ja runkosarjan voittanut Kampuksen Dynamo Jyväskylästä.

Leijona Futsal pelaa ensimmäisen kotipelin Iittala-hallissa perjantaina 19.4. Finaalit tarkoittavat siis joukkueelle myös evakkoa kotipelien suhteen, koska Toijalan Monitoimihalli ei täytä Ylen televisiointivaatimuksia ja on myös kovin rajoittunut yleisökapasiteetin suhteen.

Leijona Futsal juhli Espoossa finaalipaikkaa korkeimmalle pomapneen pelaaja-valmentaja Jovan Stankovicin johdolla. Kuva: Tuukka Nyström.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.