Oskari Viitanen kuvasi viialalaismiesten lähdön sotaan – Tunnistatko tapahtumapaikan tai -ajan?

Oskari Viitanen toimi vuosikausia Helsingin Sanomien lehtiasiamiehenä ja teki lehtimyyntityönsä ajaen polkupyörällä. 70-vuotissyntymäpäivähaastattelussaan hän kertoo saaneensa ensimmäisen lehtitilauksensa kauppias K.T. Järvelältä, joka oli hänen asiakkaansa yli 30 vuotta.

Polkupyörällä matkaten Oskari Viitanen valokuvasi myös kaikenlaisia kylän tapahtumia, kuten miesten sotaan lähdön. Kuviin ei ole merkitty kuvanottopaikkaa eikä -aikaa.  Jos tunnistat, missä ja milloin kuvat on otettu, voit lähettää tiedot Akaan Seudun toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen toimitus@akaanseutu.fi tai soittaa numeroon 044 7557 211.

Kuvasarja jatkuu pitkin vuotta

Viialan Alkkulassa asunut Oskari Viitanen (22.9.1888–16.1.1965) oli monen toimen mies. Puutarhanhoidon, mehiläistarhauksen ja lehtiasiamiehen töiden lisäksi hän harrasti valokuvausta.

Viitanen aloitti valokuvausharrastuksensa jo nuorena asuessaan vielä Kirkkokadulla. Hän rakensi pihalleen myös ”studiot”, joissa hän otti kuvia ihmisistä. Sen lisäksi hän kiersi erilaisissa tilaisuuksissa ja ihmisten kotona kuvaamassa.

Oskari Viitasen perikunnalle jäi yli 500 lasinegatiivia, jotka Oskarin pojanpojan poika Lassi Viitanen puhdisti ja digitoi. Osa näistä kuvista esitellään kuluvan vuoden aikana Akaan Seudussa.

 

Sotaan lähdössä olevat miehet marssivat Haihunkosken sillan yli kohti Viialan keskustaa.

 

Sotaan lähdössä. Kuvaan ei ole merkitty vuosilukua eikä paikkaa. Lisätiedot voi lähettää Akaan Seudun toimitukseen toimitus@akaanseutu.fi

 

Sotaan lähtijät kuvattuna Viialan aseman katolta Jumusen suuntaan.

 

Suojeluskuntalaisia marssimassa Viialan silloisen kirkon ohitse. Kuva on kuvattu kansalaissodan päättymisen jälkeen.

 

Viialan palokuntalaiset marssimassa. Oskari Viitanen toimi jossain vaiheessa elämäänsä myös VPK:n palopäällikkönä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.