Julia Suolaniemi ja Roosa Haanpää onnistuivat Turun hallikisojen mitalijahdissa

Toijalan Vauhdin Julia Suolaniemellä (vas.) ja Viialan Valtin Roosa Haanpäällä Turun hallikisat sujuivat mallikkaasti: Julia saalisti kolme mitalisijaa ja Roosa yhden. Kuva Tuulikki Moisio.

Toijalan Vauhdin Julia Suolaniemi ja Viialan Valtin Roosa Haanpää sijoittuivat mitaleille Kupittaan urheiluhallissa Turussa pidetyissä yleisurheilukisoissa 30.3. Julia ylsi mitaleille kaikissa kolmessa lajissaan eli 40 ja 600 metrillä sekä pituudessa, Roosa puolestaan kuulantyönnössä.

Julia voitti 9-vuotiaiden tyttöjen 40 metrin kisan ajalla 6,77. Hopeaa hän otti 600 metrillä sekä pituudessa, ja myös kultamitalit olivat lähellä. Julia hävisi pituuskisan vaivaisella yhdellä sentillä HKV:n Fianna Myllyniemelle tuloksella 3,60. Kaikissa kuudessa hypyssä tyttöjen suoritukset mahtuivat muutaman sentin sisään, joten kamppailu voitosta oli todella tiukka.

Myös 600 metrin voitto oli Julian ulottuvilla, mutta pussiin jääminen lähdössä ja juoksijoiden kiertäminen ulkokaarteen puolelta verotti varmasti voimia. Myös tämän lajin voitti Fianna Myllyniemi parin sekunnin erolla Juliaan. Alkumatkan hankaluuksista huolimatta Julia juoksi hienosti oman ennätyksensä 2.08,67.

Kuulantyönnön Suomen kärkeä omassa ikäluokassaan edustava 12-vuotias Roosa saavutti hopeaa 13-vuotiaiden tyttöjen kuulassa tuloksella 10,93. Kisaan osallistui kaikkiaan 24 tyttöä. Kisan voitti Hämeenlinnan Tarmon Aino Aalto tuloksella 12,47.

Vauhtilaiset saavuttivat myös muita hyviä sijoituksia kisoissa ja parantelivat omia ennätyksiään. Muun muassa Niklas Hukka P9-sarjassa ja Venla Mattila 11-vuotiaissa tytöissä selvittivät tiensä pikajuoksun finaaleihin ja sijoittuivat kokonaiskilpailussa molemmat viidensiksi.

600 metrillä Venla aiheutti katsomon puolella oleville vauhtilaiskannustajille ylimääräistä sydämentykytystä lähtemällä omassa alkuerässään rohkeasti vetämään juoksijajoukkoa ja kasvattamalla eron muihin juoksijoihin pitkäksi. Venla tunsi kuitenkin kuntonsa ja tuli maaliin viiden sekunnin etumatkalla seuraaviin. Kokonaiskilpailussa sijoitus oli hienosti kuudes ja aika 2.12.00.

Toijalan Vauhti osallistui kisoihin 13 urheilijan joukkueella, ja Viialan Valttia edusti Roosa Haanpää. Hallikisat kokosivat runsaat 200 urheilijaa Kupittaalle.

 

Tuulikki Moisio

 

Mukana oli koko joukko myös urheilijoiden huoltajia ja harjoitusten ohjaajia. Hunajakaupunkia tehtiin matkalla tunnetuksi tilausbussin pörriäisen avulla. Kuva Tuulikki Moisio

 

11-vuotiaiden tyttöjen toinen erä lähdössä 600 metrille. Vauhdista osallistui kisaan samassa erässä neljä tyttöä eli Millan Sannamo (vas.), Wenica Ijäs (nro 30) vierellään Natalia Osowska Seka Venla Mattila (oik.). Kuva Tuulikki Moisio.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.