Satu Lehtosen suorat purivat PM-kehässä – Valmentaja Juho Haapoja huuteli ohjeita yläkatsomosta

Satu Lehtonen kohtasi PM-finaalissa Norjan Perzin Nazarin.

Akaan Iskun Satu Lehtonen avasi nyrkkeilyn Pohjoismaiden mestaruuskisojen finaalipäivän Pyynikin palloiluhallissa Tampereella kohtaamalla päivän ensimmäisessä ottelussa Norjan Perzin Nazarin. Myös viime vuonna sarjan 48 kiloa PM-finaalissa nähtiin sama pari.

Ottelu oli uusinta myös lopputuloksen osalta. Lehtonen voitti  mestaruuden kaikin tuomariäänin 5-0.

– Kokemus ratkaisi. Vastustajalla oli yksi hyvä lyönti, joka tiedettiin ja jonka osasin poimia pois, Lehtonen arvioi.

Ottelun aikana Lehtosen uusi valmentaja Juho Haapoja huuteli ohjeita palloiluhallin yläkatsomosta.

– Pystyin toteuttamaan sen, mikä oli meidän suunnitelmamme ja mitä ohjeita sain. Näin monta ottelua pitää käydä, ennen kuin se onnistui. Juho on löytänyt sen, millä minua saa ohjailtua. Kyse on kuitenkin niin paljon pään sisällä tapahtuvista asioista, Lehtonen sanoo.

Myös Haapoja oli ottelun jälkeen tyytyväinen, että sovitut suunnitelmat pitivät.

– Finaaliotteluun sovittiin, että pidetään homma aktiivisena, lyödään paljon suorilla ja keskeltä, eikä lähdetä lyömään koukkuja. Viimeiseen erään käskin rentouttaa, laskea käsiä, ottaa etäisyyttä ja lyödä pikkuiseen kauempaa.

Kauhavalainen Haapoja lopetti oman nyrkkeilyuransa lokakuussa 2017. Valmentamisen lisäksi hän tekee metallitöitä yrittäjänä. Haapoja on herätellyt myös henkiin nyrkkeilyn junioritoimintaa Ylihärmän Junkkareissa, jossa lajia harrastaa parikymmentä nuorta. Haapojalla itsellään on 14- ja 12-vuotiaat tyttäret ja 8-vuotias poika, joka käy nyrkkeilytreeneissä.

Haapoja kuvailee Satu Lehtosta nyrkkeilijäksi, joka ei kaihda iskuja.

– Välillä hän on ehkä ylienerginenkin, jolloin pitää vetää vähän suitsista ja jarrutella. Mutta parempi niin sen sijaan, että pitäisi vetää sängystä lenkille. Hän on tunnollinen harjoittelija, jolla on mahdollisuudet mihin vaan.

Lehtonen siirtyy syksyllä ammattilaiseksi. Haapojan mukaan akaalainen sopii hyvin ammattilaisnyrkkeilyyn.

– Satu on itse tehnyt tämän päätöksen, ja tuen Satua hänen valitsemallaan polulla. Olen aika varma, että siirtyminen ei tuota suuriakaan ongelmia. Ottelutyyli, harjoittelu ja tunnollisuus ovat huippuluokkaa.

Satu Lehtonen palkittiin Pohjoismaiden mestarina. Hopeaa sai Norjan Perzin Nazari (vas.) ja pronssia Suomen Noora Kosonen ja Ruotsin Lina Karlsson.

 

 

Entinen ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja on aloittanut Lehtosen uutena valmentajana.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.