Oskari Viitasen pihastudion rekvisiittana oli koivuklapeja – tunnistatko kuvissa olevia henkilöitä 1900-luvun alun Viialasta?

Oskari Viitanen kuvasi myös tulevan vaimonsa, lettipäisen Onervan oikealla, mutta keitä ovat muut kaksi naista? Kuva: Oskari Viitanen.

Valokuvausharrastus oli 1900-luvun alussa levinnyt Suomessakin laajalle. Määrällisesti eniten oli ateljeekuvaajia kaupungeissa, mutta harrastajakuvaajia, kiertäviä kuvaajia ja kyläkuvaajia alkoi löytyä maaseudultakin.

Itseoppineella valokuvaajalla Oskari Viitasella oli kotipihallaan Viialan Kirkkokadun varrella oma pihastudio, jossa hän kuvasi niin lapsia, nuoria kuin vanhempaakin väkeä. Vieraita, tuttuja ja perhettä. Selfieitä eli omakuviakin Viitanen otti todistettavasti jo yli 110 vuotta sitten.

Koivuisen aidan edessä oli myös koivupuusta kokoon kyhätty istuin ja klapeja rekvisiittana.

Viitasen jäämistössä on runsaasti kuvia henkilöistä, joiden nimiä ei ole tiedossa. Tässä muutama kuva Akaan Seudun lukijoiden tunnistettavaksi. Tiedot kuvien henkilöistä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus@akaanseutu.fi tahi soittamalla tai tekstaamalla numeroon 044 7557 210.

Matti Perisalo ei valokuvausta pelännyt, joten hän oli usein kuvissa. Kuva: Oskari Viitanen.

Oskari Viitasen omakuva jouluna 1908.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.