Yksitoista akaalaisnuorta ilmoittautui nuorisovaltuustoon

Akaan nuorisovaltuuston toiminta kiinnostaa 11 akaalaisnuorta. Nuorisovaltuustoon ilmoittautui kahdeksan tyttöä ja kolme poikaa. Nuorimmat ovat 14-vuotiaita ja vanhin 18-vuotias.

– Ilmoittautuneita tuli mukavasti, usean ikäistä ja joka taajamasta, kertoo Akaan kaupungin nuorisotyöntekijä Sari Laaki.

Nuorisovaltuustoon ilmoittautuivat Jemina Mirella Kurki, Atte Rantanen, Tearra Carney, Lotta Piirainen, Jori Tirri, Rosanna Heinonen, Aster Kalkela, Emil Jyrämö, Kia Keränen, Nea Keränen ja Helmi Saxberg. Tearra Carney toimii nykyisen nuorisovaltuuston puheenjohtajana.

Uusi nuorisovaltuusto nimetään ilman vaaleja, koska ehdokkaita on vähemmän kuin enimmäismääräksi asetettu 12. Valinta käsitellään keskiviikkona 24.4. kello 18 alkavassa yleisessä kokouksessa, joka pidetään Nuorten toimintakeskuksessa Toijalassa.

– Tilaisuus on tarkoitettu kaikille 13–20-vuotiaille akaalaisnuorille. Siellä tehdään valintapäätös ja ehdokkaat esittäytyvät ja keskustellaan, mitä nuorisovaltuusto tekee ja mitä nuoret toivoisivat sen tekevän, Sari Laaki kertoo.

Tearra Carney on kautensa päättävän nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Carney on ilmoittautunut myös uuteen nuorisovaltuustoon. Kuva Tarja Antola

Toijala edelläkävijä

Nuorisovaltuuston vahvistaa kaupunginhallitus. Uuden nuorisovaltuuston toimikausi alkaa kesäkuun alussa ja kestää kaksi vuotta.

Nuorisovaltuusto on kaupunginhallituksen alainen asiantuntijaelin, joka tuo nuorten näkökulman kaupungin päätöksentekoon ja toimintaan.

Kuntalaki edellyttää, että kunnassa toimii nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä. Kunnanhallituksen on huolehdittava myös sen toimintaedellytyksistä.

Nuorisovaltuusto on ollut Akaassa vuodesta 2007 lähtien, jolloin Toijala ja Viiala yhdistyivät Akaan kaupungiksi. Nuorisosihteeri SirkkaLiisa Strömmerin aloitteesta ensimmäinen Nuorten edustajisto aloitti Toijalassa vuonna 1997.

 

Akaan nuorisovaltuusto ajoi vuosia skeittiparkin rakentamista. Skeittiparkin avajaisia vietettiin viime vuoden elokuussa. Kuva Oona Eskeli

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?