Saarioispuolen kyläyhdistys hankkii Tarttilan urheilukentälle liikuntalaitteita

Saarioispuolen kyläyhdistys rakentaa Tarttilan urheilukentän maantien puoleiseen rinteeseen portaat ja pystyttää kentän päätyyn neljä liikuntalaitetta. Laitteet on hankittu ja ne tullaan asentamaan, kun maa on tasoitettu ja puut kaadettu.

Liikuntapisteen rakentaminen urheilukentän päätyyn sisältyy LIIKU-hankkeeseen. Yhdistys on tehnyt Valkeakosken kaupungin kanssa alueen käytöstä sopimuksen, joka on voimassa vuoteen 2025. ELY-keskus on myöntänyt hankkeeseen 8 313 euroa ja talkootyön osuudeksi jää 6 465 euroa. Hankkeeseen etsitään työnjohtajaa ja talkootuntien kirjaajaa.

Uimaranta ja venevalkama kyläyhdistyksen hoidossa

Valkeakosken kaupungin kanssa on viime vuonna tehty myös sopimus Hiittiön uimarannan ja venevalkaman valvonnan, hoidon, varausten ja laskutuksen siirtymisestä Saarioispuolen kyläyhdistykselle. Viime kesänä rannasta poistettiin koneellisesti ulpukkajuurakot ja vanha pukukoppi purettiin. Tulevana kesänä on tarkoitus siistiä rantaa, korjata laituri ja rakennuttaa uusi pukukoppi.

Toukokuussa ohjelmaa koko perheelle

Kyläyhdistys järjestää 25. toukokuuta Saarioismajan alueella Päivä Saarioispuolella -tapahtuman. Sen järjestelyihin osallistuvat saarioispuolelaiset yhdistykset Iku-Turson Akat ry, Saarioispuolen Kulttuuriyhdistys Silta ry, Saarioispuolen kyläyhdistys ry, Saarioispuolen Maa- ja kotitalousseura ry, Saarioispuolen Metsästysseura ry, Sääksmäen reservin aliupseerit ry ja Tarttilan osakaskunta.

Päivän ohjelmassa on kilpailuja, leikkejä, kirkkovenesoutua, ongintaa, papanalotto, kirpputori ja musiikkia. Tarjolla on myös syötävää kuten vohveleita ja highlanderhampurilaisia.

Kyläyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Sointu Simola. Johtokuntaan valittiin uutena Ari Sinervo ja vanhoista jatkavat Sami Saarinen, Riitta Mäkelä, Tiina Salonen, Erkki Wrangén ja Liisa Ahokas. Ahokas toimii sihteerinä. Rahastonhoitajana jatkaa Timo Haavisto.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.