Leijona Futsal aloitti pudotuspelit näytöstyyliin – JoSePa kaatui kahdesti Monarilla

Leijona Futsalin puolustuspeli Juhana Jyrkiäisen johdolla oli rautaa viikonloppuna. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan puolivälierät potkaistiin käyntiin lauantaina. Runkosarjan toiseksi sijoittunut Leijona Futsal sai vastaansa joutsalaisen sarjanousija JoSePan, joka sai viikonlopun aikana tylyn perehdytyksen pudotuspelien maailmaan.

Leijona Futsal takoi selvät voittolukemat sekä lauantain että sunnuntain ottelussa, ja lähtee näin jahtaamaan kolmatta ja välieräpaikkaan oikeuttavaa voittoa tulevana viikonloppuna Joutsaan.

Lauantain peli alkoi akaalaisittain hiukan hermostuneesti. JoSePa oli selvästi satsannut alkuun, mutta hyvistä paikoista huolimatta johtoasemaan vieraat eivät koskaan päässeet Petri Grönholmin iskiessä puolivälieräsarjan avausmaalin.

Leijona Futsal piti pallonhallinnan itselleen, ja joutsalaisten hyökkäyspeli rakentui hyvin pitkälti tiiviin puolustuksen jälkeisiin vastahyökkäyksiin. Tämä taktiikka piti JoSePan pelissä mukana aina toisen jakson alkupuolelle saakka, jolloin ottelu oli vielä tasanumeroissa 3–3.

Leijona Futsalin vuoden 2019 bravuuri on kuitenkin ollut vahva toinen jakso, ja se siivitti joukkueen voittoon myös lauantaina. Toisen jakson ilotulitus päättyi hienoon 8–3-kotivoittoon Dusan Milojevicin toimiessa joukkueen kapellimestarina tehoin 2+2. Maalinteossa kotijoukkueesta onnistuivat myös Juhana Jyrkiäinen, Mika Jussila, Jussi Nyström, Miikka Hurme sekä Jovan Stankovic.

Dusan Milojevic ratkaisi lauantain pelin tehopisteillään. Kuva: Tuukka Nyström.

Wähä-Verkkomäelle ensimmäinen liigapiste

Joukkueet kohtasivat Monitoimihallilla myös sunnuntaina, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä silloinkaan. Tulostaululla komeilivat pelin päätyttyä lukemat 6–1 (4–1).  Jos lauantaina peli olikin vielä tasalukemissa toisella jaksolla, oli sunnuntain voittovalssissa selvemmät sävelet.

Kotijoukkue oli saanut puolustusta tiiviimmäksi, ja myös torjuntavuorossa Juho Laineen jälkeen olleen Kasper Kankaan vakuuttava työskentely auttoi asiassa. JoSePan maalipaikat olivat vähissä, ja siihen ainoaan osumaankin tarvittiin Leijona-puolustuksen lepsuilua.

Ottelun avausmaalin iski lauantain tapaan Grönholm, jonka vahva kevätvire jatkuu. Voittomaaliksi jääneessä toisessa osumassa oli asialla Leijona Futsalin serbikaksikko. Milojevicin oiva syöttö tavoitti Stankovicin, joka ujutti pallon maaliin ja lukemiksi jo 2–0.

Grönholmin illan toinen syntyi hienon haaston jälkeen Hurmeen toimiessa jälleen syöttäjänä. Lopullisesti vieraiden selkärankaa katkottiin, kun pallo pomppi joutsalaiskäteen ja seuranneen rankkarin iski sisään jo peräti 12. pelissä peräkkäin osunut Jussi Nyström. Nyströmin vahva alkuvuosi siivitti miehen myös Futsal-Liigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Vaikka JoSePa saikin onnekkaan kavennuksen avausjakson loppuun, ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Stankovic ja tehot 3+1 saalistanut Grönholm kaunistelivat toisella jaksolla vielä lukemiksi 6–1. Grönholmin kolmanteen maaliin syöttöpiste kirjattiin Valtteri Wähä-Verkkomäelle, jolle tehopiste oli liigauran ensimmäinen.

Kaksi selvää voittoa eivät auta enää ensi lauantaina, mutta kyllähän Keski-Suomeen on mukavampi lähteä johtoasemassa. Kolmas peli käynnistyy lauantaina kello 17, ja mikäli JoSePa onnistuu nappaamaan avausvoiton, jatketaan Joutsassa heti perään sunnuntaina. Sarja palaa Monitoimihallille vain, jos myös viikonloppuna nähdään kaksi kotivoittoa. Tällöin välieräpaikan ratkaiseva viides ottelu pelataan Akaassa ensi viikon keskiviikkona.

Jussi Nyström valittiin Futsal-Liigan helmikuun kuukauden pelaajaksi. Palkintoa oli ojentamassa Leijona Futsalin hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö. Kuva: Tuukka Nyström.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.