Topa toi ikämiesten futsalin Suomen mestaruuden Akaaseen

Ikämiesten Suomen mestarit mallia 2019: Timo Järvi (takana vasemmalla), Pekka Lingman, Jari Multanen, Vesa Kaarna, Marko Silmonen, Jari Jokinen, Jari Räsänen (edessä vasemmalla), Juha Pietikäinen, Janne Pirttijoki, Kari Nikanto, Toni Haaparanta, Jari Hakala, Teemu Haaja. Kuvasta puuttuvat Juha Tippa ja Mikko Koivu. Kuva: Petteri Putkonen.

Toijalan Pallo-49 jatkoi loistavaa sarjaansa futsalin KKI-45 SM-lopputurnauksissa. Kahtena aiempana vuonna seuran konkarit ovat hävinneet finaaliottelunsa maalilla, mutta viime viikonloppuna Tampereen Vuoreksessa pelattu lopputurnaus huipentui akaalaisten mestaruusmylvintään.

Lopputurnauspaikka tuli Toijalan Pallolle ilman karsintoja viime kauden hopean ansiosta. Topa aloitti turnauksen 4-4 tasapelillä Lahden Kuusysiä vastaan, mutta toinen ottelu tulevaa finaalivastustajaa Valoa vastaan oli vantaalaisten näytöstä, jonka he voittivat 4–0.

Välierään mentiin 10–0-voitolla

Päästäkseen jatkopeleihin punamustilta vaadittiin sunnuntain aamupäivän ottelusta Lehmon Palloa vastaan reilu voitto. Ja mieluummin vielä kaksinumeroisin lukemin.

Ja kyllähän LehPa melkoiseen mankeliin joutuikin, kun Topa pisti ison vaihteen silmään. Taululle saatiin lukemat 10–0.

Välierässä vastaan asettui Lappeenrantalainen Willmanstrand IFK. Tämä tiukka vääntö ratkesi äärimmäisen tiukkaan puolustamiseen. Vastustaja jäi jälleen nollille Topan maalatessa kahdesti avausjakson alkajaisiksi. Näin Topa eteni finaaliin numeroin 2–0.

Finaalissa Topalla oli aitoa revanssihenkeä. Joukkuetta otti niin takaraivoon 0–4 hävitty alkusarjan ottelu. Kun voitettavana oli Suomen parhaan ikämiesjoukkueen titteli, venymistä löytyi joka jätkältä.

Maalivahdit olivat vireessä, ja kenttämiehistöt puolustivat uhrautuvasti. Eipä siis ihme, että himoitun tittelin haltuunotto piti ratkaista pilkkukisassa.

Ja millä tavalla se ratkesikaan! Jo heti avausvedossa Topa-vahti Juha Pietikäinen nollasi Valon ampujan. Kun akaalaisista kaikki kolme ampujaa toimittivat pallon verkkoon, alkoi punamustien raju voitontanssi. Lopputulos oli 3–2.

Näin Toijalan Pallon juhlavuonna ikämiesten kulta on hienoa alkusoittoa muullekin juhlinnalle.

Lopputurnauksen pronssit nappasi WIFK lyötyään Puijon Pallon 6–2.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.