Akaa Point?

Kuulostaa kovin yksikertaiselta; tehdään kuten Simson. Tosin tässä tapauksessa pistetään pystyyn kuntaomisteinen osakeyhtiö ja hups, nostamme itsemme ahdingosta.

Kovin valoisalta kuulostaa.

Totuus näissä kuntien osakeyhtiötouhuissa saattaa olla usein toisenlainen. Fakta on ainakin se, että kun on osakeyhtiö, niin sen touhuja pystytään salailemaan kovinkin pitkälle. Osakeyhtiön asiat kun eivät ole enää julkisia. Asioiden avoimuus katoaa. Kansalaisena en halua tällaista. Enkä välttämättä toimintaa, joka ei ole kunnan ydintoimintaa.

Onko tämä välttämätöntä kunnan tuottamaa ydintoimintaa?

Me emme tarvitse Hämeenlinnan Sunny Car Centerin -tyyppisiä osakeyhtiötä, jossa myös alettiin suurin luuloin kehittämään tiettyä aluetta. Omistuspohja on tietty erilainen, mutta lopputulos voi hyvinkin olla samanlainen, eli lässähtää, kun pannukakku. Ennakkoluulojani saattaisi tietysti hälventää se, että Harri Rämö itse edustaa mahdollista osakeyhtiötä kunnan edustajana osakeyhtiön hallituksessa ja on siten myös vastuussa oikeasti ajamastaan asiasta.

Asia pitää pohjustaa todella hyvin. Riskit on tunnettava.

Jos hyvältä näyttää, niin voihan sitä ensivaiheessa osakeyhtiön perustaa, pelkkä perustaminenhan ei paljoa maksa. Myöhemmin tulevat ajankohtaiseksi kiinteistömassan siirrot, toimitusjohtajan palkkaukset ym. ja niistähän väännettään sitten paikalliseen tapaan.

Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää, miten asia valtuutetuille perustellaan ja millaisia käänteitä case Akaa Point saakaan….

Elina Talonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.