Viialan VPK:n Pasi Ahonen voitti Suomen mestaruuden palokuntien pilkkikisoissa

Viialan VPK:n Pasi Ahonen (vas.) voitti palokuntien SM-pilkkikisassa miesten sarjan 11 655 gramman saaliilla. Palkintoja jakoi Pentti Tuominen. 

Viialan VPK järjesti palokuntien SM-pilkkikilpailut Vanajavedellä lauantaina 9.3. Kilpailukeskuksena toimi Pappilaniemen kurssikeskus Sääksmäellä. Kisoihin osallistui vähän yli sata pilkkijää. Kilpailukalana oli ahven.

Eniten kisassa kalaa sai miesten sarjan voittanut Viialan VPK:n Pasi Ahonen, jonka saalis painoi 11 655 grammaa. Viialan VPK:n Miikka Ahonen oli toinen 6 610 gramman saaliillaan ja Vesa Kuitunen yhdeksäs 4 280 gramman saaliillaan.

Kolmikon yhteistulos 22 545 grammaa toi Viialan VPK:lle voiton joukkuekisassa.  Toiseksi sijoittui Parikkalan VPK yhteistuloksella 12 000 grammaa ja kolmanneksi Saaren VPK yhteistuloksella 11 345 grammaa.

Veteraanisarjassa Viialan palokuntalaisista Pentti Tuominen oli viides (2 805 grammaa), Toivo Nihti seitsemäs (2 260 grammaa), Mauri Ahonen kahdeksas (1960 grammaa) ja Pekka Taskila yhdeksäs (1 880 grammaa).

Veteraanien joukkuekisan voitti Otavan VPK Mikkelistä yhteistuloksella 9 615 grammaa, toiseksi sijoittui Iitin VPK 6 785 gramman saaliillaan ja kolmanneksi Viialan VPK:n ykkösjoukkue tuloksella 5 325 grammaa. Joukkueeseen kuuluivat Toivo Nihti, Pekka Taskila ja Reima Nurminen.

Vesa Kuitunen pilkki miesten sarjassa yhdeksänneksi.

Nuoret pilkkivät hopeaa

Viialan VPK nelosjoukkue oli neljäs kokoonpanolla Pentti Tuominen ja Juha Heiskanen tuloksella 3 160 grammaa. Viialan VPK:n kakkosjoukkue, Mauri Ahonen, Jouko Ahonen ja Pertti Koskinen, sijoittui kuudenneksi tuloksella 2 565 grammaa. Viialan VPK kolmosjoukkue oli seitsemäs tuloksella 1 565 grammaa kokoonpanolla Asko Vanhanen, Martti Hotti ja Kalle Välimäki.

Nuorten sarjassa joukkuekisan voiton vei Otavan VPK tuloksella 3 715 grammaa ja Viialan VPK sijoittui toiseksi tuloksella 755 grammaa. Hopeajoukkueessa pilkkivät Jori Tirri, Juho Koivisto ja Jami Tirri.

Naisissa Viialan VPK:n Jutta Kuitunen oli seitsemäs 95 grammaan saaliillaan.

Palokuntien SM-pilkkimestaruuksista kisattiin ensimmäisen kerran vuonna 1993. Myös silloin kisat järjestettiin Pappilanniemessä Viialan VPK:n toimiessa isäntänä. VPK toteutti tämänvuotiset kisat Toijalan Seudun Kalamiesten ja tukijoiden avustuksella.

Nuorten sarjassa joukkuekisan voiton vei Otavan VPK:n Teeo Pulliainen (vas.) ja Miio Pulliainen. Viialan VPK:n joukkue Jori Tirri, Juho Koivisto ja Jami Tirri sijoittui toiseksi.

 

Palokuntien SM-pilkki toi Pappilanniemen rantaan vähän yli sata kilpailijaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.