Roosa Haanpää toi Viialan Valtille hopeaa Tampereen kansainvälisistä suurkisoista

Hurjassa vireessä oleva Roosa Haanpää on tällä hetkellä tilastokakkonen Suomen 12-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnössä. Kuva: Reija Haanpää

TJIG on Tampereella vuosittain järjestettävä iso kansainvälinen yleisurheilun hallikilpailu, johon osallistuu yli 1500 nuorta urheilijaa. Viialan Valtti lähti TJIG:hin kahdeksan hengen voimin, ja kirkkaimpana tuomisena oli Roosa Haanpään hopeamitali T12 sarjan kuulantyönnössä.

Roosa, joka jo edellisissä hallikisoissa paranteli ennätystään, oli hurjassa vireessä ja työnsi kovatasoisessa kilpailussa uudeksi ennätyksekseen 11,35. Tulos on samalla tämän hetken T12-sarjan Suomen toiseksi paras tulos ja Suomen kaikkien aikojen T12-sarjan tilastoissakin 20. paras tulos.

Neea Suhonen ylsi T15-sarjan keihäänheitossa kymmenenneksi tuloksella 34,04. Stefan Karisola juoksi P11-sarjan 60 metrillä itsensä b-finaalin viidenneksi ja oli kokonaistuloksissa 13. omalla ennätyksellään 9.27.

Muutkin valttilaiset tekivät hyviä suorituksia ja osa omia ennätyksiä.

 

Piia Pentinniemi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.