Puheenjohtaja Harri Rämö vetoaa Akaan päättäjiin, jotta Akaa Point Yritystilat -kiinteistöosakeyhtiö perustettaisiin

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö esitti vetoomuksensa Akaa Point Yritystilat Oy:n puolesta onnitellessaan kaupungin puolesta 100-vuotiasta Akaan kokoomusta.

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd) vetoaa voimakkaasti Akaan luottamushenkilöihin, jotta kaupunki perustaisi Akaa Point Yritystilat Oy:n. Yhtiön perustamisen on osaltaan hyväksynyt yksimielisesti jo elinvoimalautakunta, joka valtuutti kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkisen ja elinkeinopäällikkö Jari Jokisen valmistelemaan yhtiön perustamista.

– Näin saataisiin Akaa Pontin teollisuusalue käyntiin. Meidän pitää nyt katsoa 20-30 vuoden päähän. Toivottuja tulopohjan laajenemisia ei tule vuodessa eikä kahdessa, vaan 10-20 vuoden kuluttua. Ellei meillä nyt tätä rohkeutta ole, tulevaisuus voi olla kokonaan toisenlainen, sanoo Harri Rämö.

Puheenjohtaja Rämö muistuttaa, että Pohjois-Euroopan suurin lehtipuusahahanke Valoisa Wood on kiinnostunut tulemaan Akaa Pointin alueelle.

– Nyt meille tarjotaan tilaisuutta, jossa kuntapäättäjillä on mahdollisuus tarttua tarun Simsonin lailla itseään hiuksista kiinni ja nostaa Akaa pois ahdingosta, jossa taloutemme kanssa olemme. Toivotan Valoisa Woodin Akaaseen tervetulleeksi.

Harri Rämö kertoo olleensa yhteydessä muun muassa Väylävirastoon, josta kerrottiin, että vuodeksi 2020 on varattu 4,2 miljoonaa euroa raakapuuterminaalin pistoraiteen tekemiseksi Akaa Pointin teollisuusalueelle.

– Uskon vahvasti, että Akaa Pointin teollisuusalue tulee kasvamaan ja kehittymään.

Akaan kaupunki on budjetoinut Akaa Pointin teollisuusalueen infrastruktuurin rakentamiseen täksi ja ensi vuodeksi yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. 180 hehtaarin yritysalueella on nyt varattu 90 hehtaaria tonttimaata yritystoiminnan käyttöön.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.