Leijona Futsal aloittaa pudotuspelit kotihallissa – JoSePa vastassa lauantaina ja sunnuntaina

Pelaajavalmentaja Jovan Stankovic saalisti peräti tehot 2+4 Kemissä. Tatu Ahonen seuraa taustalla. Kuva: Jaana Jussila

Futsal-Liigan runkosarja pelattiin loppuun lauantaina. Leijona Futsal oli matkustanut pohjoiseen, jossa FC Kemi isännöi akaalaisia. Tuomisina oli makoisa 2–9 (0–2) -vierasvoitto.

Voitto oli joukkueelle jo kymmenes peräkkäinen liigassa. Kevätkauden hurja voittoputki toi lopulta sarjan kakkospaikan, eikä ykköspaikkakaan kauaksi jäänyt. Jyväskyläläinen KaDy vei runkosarjan niukasti maalieron turvin.

Sarjan häntäpäässä Oulun Tervarit putoaa tulevaksi kaudeksi Ykköseen, ja PJK karsii liigapaikastaan jyväskyläläisen Liikunnan Riemun kanssa.

Stankovic kovassa iskussa

Lauantain ottelussa sarjapaikkansa aiemmin varmistanut FC Kemi joutui pahasti Leijonan hyvän kevätvireen uhriksi. Kovimmassa iskussa vierasjoukkueelta oli pelaajavalmentaja Jovan Stankovic, joka keräsi peräti tehot 2+4. Jussi Nyström osui kahdesti, Mika Jussila saalisti maalin ja kaksi syöttöä, ja myös Yasar Elbeller, Dusan Milojevic, Tatu Ahonen sekä Miikka Hurme onnistuivat maalinteossa.

– Hyvä reissu meiltä. Tehtiin se mitä pitikin eli haettiin voitto ja saatiin taas hyviä yhteisiä kokemuksia tulevaa varten. Olemme löytäneet peli-ilon ja lähdemme luottavaisin mielin kohti pudotuspelejä, Stankovic kommentoi pelin jälkeen.

Sarjan kakkossija tarkoittaa sitä, että puolivälierissä vastaan asettuu sarjan seitsemänneksi sijoittunut JoSePa Joutsasta. Täksi kaudeksi liigaan noussut joukkue on vaarallinen vastustaja, joka pääsee pudotuspeleihin henkisesti helpossa altavastaajan asemassa.

Liigan välieriin mennään kolmella voitolla, ja ensimmäistä joukkueet lähtevät saalistamaan tulevana lauantaina kello 15 Toijalan Monitoimihallilla. Heti sunnuntaina joukkueet iskevät uudelleen yhteen samassa paikassa.

Futsal-Liigan runkosarjan lopputilanne.

 

Leijona Futsalin serbit Jovan Stankovic (pallossa) ja Dusan Milojevic ovat olleet tehokkaita kevätkaudella. Kuva: Jaana Jussila

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?