Savo Volley ei antanut Akaa-Volleylle mahdollisuuksia – ottelusarja nyt 2–0 savolaisille

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin keskipelaaja Shonari Hepburn, jonka hyökkäys Savon Aleksi Kaatrasalon ohi on näyte lentopalloilun vauhdikkuudesta. Enderwin Herrera on tulossa vauhdilla hyökkäykseen mukaan. Kuva: Harri Mattila.

Lentopallon Mestaruusliigan historiallinen ensimmäinen pudotuspeli Akaassa oli Savo Volleyn näytöstä. Akaa-Volleyn ja savolaisten ensimmäinen kohtaaminen Siilinjärvellä oli tasaista vääntöä. Mutta lauantaina Monarilla oli huippuvireinen Savo Volley, joka ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia.

Savo Volley voitti ottelun selkeästi lukemin 3-0 (25-20, 25-15, 25-19).

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikilla muilla osa-alueilla tasainen, mutta Savo Volleyn syöttö oli murhaavan tehokas. Joukkue moukaroi kuusi ässää ja teki silti vain yhden ainoan syöttövirheen.

Kakkoserässä Akaa-Volleyn vastaanotto repsahti pahasti ja sitä myötä hyökkäystehot jäivät 25 prosenttiin. Kun savolaiset samaan aikaan tekivät pisteitä 62 prosentin tehokkuudella, ei tarvitse ihmetellä erälukemia 15-25. Kakkoserän hahmo oli Savon Andrus Raadik saldolla 7/+5.

Kolmas erä jatkoi toisen käsikirjoitusta. Savo vei ja Akaa vikisi. Ainoastaan torjuntapisteitä kotijoukkue onnistui kokoamaan enemmän kuin vieraansa.

Toijalan Monitoimihallin 585-henkinen ennätysyleisö sai todistaa Savo Volleyn loistavaa näytöstä. Joukkue on selvästi lähestymässä huippuvirettä, kun Mestaruusliigan ratkaisut lähestyvät. Malliksi käyvät esimerkiksi Miro Määttäsen ja joukkueen parhaana palkitun Taichi Kawaguchin vastaanottoprosentit 70 ja 60.

Savo Volley pelasi kauden parhaan pelinsä

Akaa-Volleyn ja Savo Volleyn kohtaamisen epätasaisuus saattoi katsomoon näyttää kotijoukkueen heikkoudelta. Tosiasiassa epätasapaino johtui kuitenkin savolaisten loistavasta vireestä. Joukkueen ainoa heikko lenkki oli puolikuntoinen hakkuri Olli-Pekka Ojansivu (7/-1).

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Määttänen vahvisti sen, mikä katsomoon näkyi selvästi.

– Olimme hyvin latautuneita tähän peliin. Syöttöpeli oli kauden parasta ja hyökkäyksissäkin teimme vähän virheitä.

Akaa-Volleyn keskitorjujat ovat pelanneet hyvän kauden ja tälläkin kerralla joukkueesta palkittiin Shonari Hepburn (6/+5). Hepburn ylisti vastustajan pelin kaikkia osa-alueita.

Akaa-Volleyn Enderwin Herrera oli Savo Volleyn kunniaksi värjännyt hiuksensa keltaiseksi. Kokenut laitapelaaja kannusti joukkuettaan äänekkäästi. Kuva: Harri Mattila.

– Vastustaja pelasi todella hyvin. Meidän on maanantaina hypättävä korkeammalle, lyötävä kovempaa, torjuttava huolellisemmin – siis parannettava joka tavalla.

Savon valmentaja Jukka Tuovinen kiitteli joukkueensa asennetta.

– Tämä tulos oli erittäin hyvän valmistautumisen seurausta. Jo aamuharjoituksissa porukassa oli hyvä henki. Erikseen pitää kiittää omia kannustusjoukkoja. Matkustivat ensimmäistä kertaa Akaaseen auttamaan joukkuetta. Kiitokset siitä.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran maanantaina Kuopiossa. Sieltä Akaa-Volleyn olisi taisteltava voitto, jotta pudotuspelit jatkuisivat keskiviikkona Monarilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?