Akaalaisia nuoria etsitään vaikuttajiksi nuorisovaltuustoon – uudet edustajat valitaan vaalien sijaan yleisessä kokouksessa

Akaan nuorisovaltuuston valinta uudistuu. Vaalien sijaan nuorisovaltuusto valitaan yleisessä kokouksessa keskiviikkona 24. huhtikuuta. Kokous pidetään Nuorten toimintakeskuksessa Myllytiellä, ja se on avoin kaikille 13–20-vuotiaille akaalaisnuorille.

Ehdolle nuorisovaltuuston jäseneksi voivat ilmoittautua 13–20-vuotiaat akaalaisnuoret. Ilmoittautuminen tapahtuu 24. maaliskuuta mennessä sähköpostilla Akaan kaupungin nuorisopalveluihin. Ehdolle asettuneilla on mahdollisuus esittäytyä yleisessä kokouksessa.

Nuorisovaltuustoon valitaan vähintään viisi ja enintään 12 jäsentä sekä kaksi varahenkilöä. Uuden nuorisovaltuuston toimikausi alkaa kesäkuun alussa ja kestää kaksi vuotta.

Helpompi tapa vaikuttaa

Uusi valintamenettely perustuu nuorisovaltuuston uudistettuun toimintasääntöön, jota nuoret ovat valmistelleet yhdessä hallintopäällikön kanssa.

Muutoksella halutaan madaltaa nuorten kynnystä vaikuttamiseen. Nuorisotyöntekijä Sari Laakin mukaan nuoret ovat kokeneet aikaisemman vaalimenettelyn hankalana ja vaaleihin on saatettu asettua ehdokkaaksi hupimielellä ilman aikomusta osallistua toimintaan.

– Toisaalta jos ei tulekaan valituksi tai ei saakaan yhtään ääntä, mitä se tekee nuoren itsetunnolle? Nuorisovaltuutetut lähtivät pohtimaan, mikä olisi helpompi tapa harjoitella kunnallisdemokratiaa ja vaikuttamista, Laaki kertoo.

Nuorisovaltuuston vaalit ovat viime vuosina kärsineet Akaassa ehdokaspulasta. Nykyinen nuorisovaltuusto muodostettiin ilman vaaleja ehdokkaiden vähäisen määrän takia.

Vuonna 2017 nuorisovaltuustossa aloittivat Petja Kopperoinen (takana vas.), Petri Jouppi, Olavi Neuvonen, Nea Paloluoma (edessä vas.), Tearra Carney, Enni Piirainen, Lotta Piirainen ja Katariina Kivistö-Rahnasto. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa toimikautensa kesäkuun alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?