Akaa-Volley taisteli mutta hävisi ensimmäisen pudotuspelin Savossa – pelit jatkuvat Akaassa lauantaina

Voitto Köykkä on kauden mittaan kehittynyt pitkin askelin. Siilinjärvellä libero kantoi päävastuun Akaa-Volleyn vastaanotosta ja onnistui erinomaisesti. Arkistokuva: Harri Mattila.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyivät akaalaisittain positiivisesti siitä huolimatta, että Savo Volley voitti ensimmäisen kohtaamisen Siilinjärvellä. Lukemat 3–1 (28–26, 25–22, 20–25, 25–21) kertovat tasaisesta kamppailusta.

– Kaikki kuulemani kommentit pelin jälkeen olivat ylistäviä. Illan ottelu oli osoitus siitä, että Suomen liigassa pelataan korkeatasoista lentopalloa, kertoi Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp vierastappion jälkeen.

Lüütsepp oli tappiosta huolimatta tyytyväinen näkemäänsä.

– Olen mielissäni pelaajien otteesta ja asenteesta. Haastoimme ennakkosuosikin tiukasti. Erittäin pienet asiat ratkaisivat tänään. On tosiasia, että meidän on onnistuttava lähes täydellisesti joka osa-alueella, mikäli haluamme haastaa savolaiset jäljellä olevissa peleissä, tunnusti Lüütsepp.

Siltalan ja Määttäsen hyökkäystehot ratkaisivat

Savo-Volleylla on erittäin kova ja luotettava laitahyökkäys. Maajoukkueessa jo pitkään vaikuttanut Antti Siltala ja kovakätinen Miro Määttänen tekivät pisteitä yli 60 prosentin tehoilla.

– Siltalan ja Määttäsen hyökkäyksistä on tarkemmalla torjunta-puolustuspelaamisella leikattava lauantaina kotisalissa terä pois. Tuo kaksikko oli ratkaisevassa roolissa tänään. Hakkurit Olli-Pekka Ojansivu ja Eetu Häyrinen saatiin hyvin vaimennettua, luki Lüütsepp tilastoja.

Kunhan Akaa-Volley saa mainitut laiturit – mukaan lukien tänään lähes koko ottelun huilannut Andrus Raadik – lauantaina Monarilla tarkempaan kontrolliin, sillä on täydet mahdollisuudet kaataa Savo Volley.

– Perjantaina huilataan ja ladataan akkuja lauantaille. Tiedämme kaikki, että se on tärkeä ottelu Akaa-Volleylle ja sen kannattajajoukolle mutta myös koko kaupungille. Lähdemme taistelemaan, lopetti Lüütsepp.

Akaa-Volleyn pisterohmu Siilinjärvellä oli hakkuri Joni Mikkonen (20/+11), mutta erityisesti pisti silmään keskipelaajien Sauli Sinkkosen (13/+10) ja Shonari Hepburnin (12/+8) hyvät saldot. Usein tuo kertoo joukkueen onnistuneen vastaanotossa. Tilasto näyttääkin libero Voitto Köykän kohdalla 54 ja Ville Heiskasen sarakkeessa 73 prosentin lukemia.

Pudotuspelit siis jatkuvat tulevana lauantaina kello 17 Toijalan Monitoimihallissa. Luvassa on Akaa-Volleyn tähänastisen taipaleen kuumin kamppailu.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.