Pudotuspelit torstaina aloittava Akaa-Volley tekee historiaa

Akaa-Volleyn toinen kausi lentopallon Mestaruusliigassa on edennyt suunnitellusti. Joukkue on mukana pudotuspeleissä. Tilanne on historiallinen. Milloinkaan aiemmin Akaassa ei ole pelattu lentopalloa tällä tasolla.

Akaa-Volley matkaa huomiseksi Siilinjärvelle, jossa se kohtaa nimivahvan Savo Volleyn. Verkon toiselle puolelle asettuvat sellaiset kuuluisuudet kuin OlliPekka Ojansivu, Antti Siltala ja Jukka Lehtonen.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan paras viidestä -systeemillä. Se joukkue jatkaa seuraavalle kierrokselle, joka ensin saavuttaa kolme voittoa. Savon ammattimiehet saapuvat Akaaseen ensi lauantaina. Kello 17 alkava otatus kerää Toijalan Monarin täyteen molempien joukkueiden kannattajia.

Lupaava kenraaliharjoitus Hurrikaania vastaan

Siitä yksi piste lisää. Joni Mikkonen ponnistaa kakkospaikan hyökkäykseen matkalla liigan pistepörssin voittoon. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volley pääsi valmistautumaan tulevaan koitokseen kovassa kamppailussa Hurrikaani Loimaata vastaan. Hurrikaani voitti runkosarjan ja hoiti vieraspelinsä Akaassa viime viikolla tiukan väännön jälkeen 1–3 (32–30, 20–25, 20–25, 32–34).

Akaa-Volley pisti Hurrikaanille kampoihin ja yleisö sai, mitä oli tullut hakemaan – Mestaruusliigan arvon mukaista taistelua sarjapisteistä. Loimaalaisten menestys nojaa pitkälti vahvoihin avauksiin. Maajoukkueessakin pisteitä syöttöviivalta takoneet Matti Oivanen ja Antti Ropponen ovat parhaimmillaan todellinen pelote mille hyvänsä joukkueelle. Kaksikon päivän kunto on ratkaisevassa asemassa pudotuspeleissä.

Hurrikaania vastaan Akaa-Volleyn puolustuspelaaminen onnistui ajoittain loistavasti. Toivottavasti joukkue on samassa vireessä Savo Volleyta vastaan seuraavan viikon kuluessa.

Mikkoselle liigan pistepörssin voitto

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä kohtaavat Akaa-Volley ja Savo Volley viihdyttivät akaalaisyleisöä runkosarjan päättäneessä kamppailussaan lauantaina. Savo vei voiton lukemin 1–3 (21–25, 25–22, 20–25, 21–25).

Molemmat antoivat kauden mittaan kovalle kuormalle joutuneiden pelaajien huilata. Ottelulla ei enää ollut sarjasijoitusten kannalta merkitystä.

Akaan hakkuri Joni Mikkonen oli kuitenkin kehissä. Mikkosella oli mahdollisuus viedä Mestaruusliigan pistepörssin ykköspaikka Hurrikaani Loimaan Antti Ropposen nenän edestä.

Mikkosen käsi oli kylmä ensimmäisen erän ajan (5/+1), mutta lämpeni ottelun edetessä. Loppuvihellyksen kaikuessa tilastot osittivat lukemaa 27/+18. Mikkosen uran toinen pistepörssin ykkössija oli ratkennut.

– En ottanut paineita tilastoista. Mutta toki asia oli mielessä ja porukka on siitä kuittaillut jo pidempään. Ensi lauantaina on sitten historian ensimmäinen liigan pudotuspeli kotisalissa. On hienoa päästä kokemaan tuo hetki, sanaili A-Volleysta Suomen lentopallokartalle ponnistanut hakkuri.

Voitto Köykkä (oik.) valittiin lauantaina ottelun parhaaksi liberoksi. Teemu Kuusela pelasi koko ottelun ja teki joukkueelleen kuusi pistettä. Kuva Harri Mattila

Ottelussa Savo Volleyta vastaan Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Enderwin Herrera, joka pystyy toimittamaan palloa verkon yli välillä mahdottoman tuntuisista tilanteista. Kuva Harri Mattila

Joni Mikkonen siirtyi liigan pistepörssin kärkeen tällä hyökkäyksellä. Kuva Harri Mattila

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.