Tuki- ja liikuntaelinterveyden lähettiläs luennoi Akaassa

Akaan Seudun Ruskat saa torstaina 14.3. kello 11 vieraakseen kansainvälisen tuki- ja liikuntaelinterveyden lähettilään, ortopedi Esko Kaartisen Helsingistä. Toijalan Sampolassa (Sampolantie 3) järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Esko Kaartinen toimii ortopedinä Eiran sairaalassa Helsingissä. Hän on tähystyskirurgian uranuurtaja Suomessa ja kouluttanut paljon erityisalaansa kotimaassa sekä naapurimaissa. Kaartinen on toiminut Suomen Nivelyhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtajana ja vaikuttajana myös Tuki- ja liikuntaelinliitto Suomen Tulessa. Vuodesta 2017 Suomen Nivelyhdistyksen puheenjohtajana on ollut Sisko Seppä.

Kaartinen luennoi tule-terveydestä maallikkoystävällisesti ja toimii aktiivisesti terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tule-terveyden edistämiseksi.

Tule-lähettilään arvonimen myöntää maailman tuki- ja liikuntaelinjärjestö Global Alliance for Musculoskeletal Health tunnustuksena vaikuttavasta työstä. Arvonimi on myönnetty Esko Kaartiselle vuonna 2016.

Yli puolitoista miljoonaa suomalaista kärsii pitkäaikaisesta tuki- ja liikuntaelinongelmasta. Merkittävää osaa vaivoista voidaan ennaltaehkäistä tai niiden puhkeamista voidaan lykätä.

Juttua on korjattu. Esko Kaartinen ei toimi enää Suomen Nivelyhdistyksen puheenjohtajana. Vuodesta 2017 yhdistystä on johtanut Sisko Seppä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?