Leijona Futsal jatkaa voittojen tiellä

Hurjassa kevätvireessä oleva Leijona Futsal nappasi perjantai-iltana Cupin pelit huomioiden jo 12. peräkkäisen voittonsa joulutauon jälkeen. Mad Max kaatui viime perjantaina Toijalan Monitoimihallilla liigaottelussa hiukan loppulukemia selkeämmin. Tulostaululla komeili ottelun päätyttyä 6–4 (3–1) -kotivoitto, ja näin Leijona jatkaa taistelua runkosarjan kakkospaikasta GFT:n kanssa tasapisteissä ennen rukosarjan päätöskierrosta. Liigassa voitto oli jo yhdeksäs perättäinen.

Mika Jussila esiintyi pirteästi vanhaa seuraansa vastaan. Kuva Tuukka Nyström

Ottelun tulos mairittelee vierasjoukkuetta. Leijona Futsal oli selkeästi vahvempi ja niskanpäällä lukuun ottamatta aivan pelin päätösminuutteja, jolloin Mad Max pääsivät rokottamaan kahdesti. Todellista taistelua ottelun voiton suhteen ei kuitenkaan lopulta nähty, kun vierasjoukkue ei jostain syystä hiukan yllättäen lähtenyt jahtaamaan kavennuksia lentävällä maalivahdillakaan vaan tyytyi kohtaloonsa.

Ottelun ratkaisuhahmot löytyivät Leijona Futsalin riveistä. Erityisesti vahvaa kevätkautta pelaava kaksikko Miikka HurmePetri Grönholm oli erinomaisella pelipäällä. Hurme iski avausjaksolla kertaalleen ja toisen jakson alussa ratkaisi pelin lopullisesti 4–1 sekä upealla 5–1 -maaleillaan. Grönholm puolestaan iski tehot 2+2 ja jatkaa hurjassa iskussa; kevätkauden 10 liigapelissä on nyt syntynyt tehot 10+10=20.

Ottelun avausmaalista vastasi kapteeni Jussi Nyström, joka muutaman muun avainpelaajan tavoin pelasi tänään poikkeuksellisen pienet peliminuutit. Leijona Futsal käytti hyvin tehokkaasti koko 12 pelaajan rosteriaan, ja peliaika jakautui tasaisesti verrattuna pienellä kokoonpanolla matkassa olleeseen Mad Maxiin.

Valtteri Wähä-Verkkomäki jahtasi kauden avausmaaliaan, vielä tuloksetta. Kuva Tuukka Nyström

Runkosarja päätökseen Kemissä

Leijona Futsalin hyökkäysmylly tuotti ottelussa tuttuun tapaan ison kasan maalipaikkoja, mutta vieraiden erinomainen maalivahti sekä kymmenkunta kertaa tiellä olleet maalin tolpat estivät tänään suuremmat voittolukemat. Melko avoimessa pelissä myös kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa ollut Kasper Kangas pääsi näyttämään taitojaan ihan riittävästi.

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen voittoon, joka varmisti joukkueelle runkosarjassa vähintään kolmannen sijan. Kakkostilan kohtalo ratkaistaan viimeisissä peleissä GFT:n kanssa.

– Paikallispeli, täpötäysi Monari ja jatkoa voittoputkelle. Olen totta kai tyytyväinen, ja saimme lisäksi taas peluutettua joukkuetta laajalla ringillä. Runkosarjan sijoitusta tärkeämpää on pitää hyvä vire ja henki joukkueessa, ja onnistuimme siinä taas, Stankovic kommentoi.

Leijona Futsalin runkosarja päättyy viime kauden tapaan Kemissä, jonne joukkue matkustaa tulevana lauantaina. Pudotuspelit potkaistaan käyntiin kotihallissa lauantaina 16.3., mutta vastustaja on vielä hämärän peitossa viimeiselle sarjakierrokselle asti. Viime vuosista poiketen tänä keväänä liigassa ei valita puolivälierävastustajia vaan otteluparit katsotaan suoraan sarjataulukosta.

Leijona Futsalilla riitti juhlittavaa perjantaina. Kuva Tuukka Nyström

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.