Kirkkoherra Ali Kulhia jää virkavapaalle – tekee tutkimuksen seurakuntien sote-palveluista

Akaan kirkkoherra Ali Kulhia jää virkavapaalle tehdäkseen Kirkon tutkimuskeskukselle tutkimuksen seurakuntaa lähellä olevien säätiöiden sote-palveluista.

Akaan kirkkoherra, teologian tohtori Ali Kulhia jää virkavapaalle kolmeksi kuukaudeksi tehdäkseen Kirkon tutkimuskeskukselle projektitutkimuksen.

– Selvitän ja teen koosteen siitä, kuinka seurakunnat ja seurakuntia lähellä olevat säätiöt tekevät sote-palveluja. Miten tällaiseen tilanteeseen on jouduttu? Miten säätiöt on perustettu ja kuinka ne toimivat, kertoo Kulhia.

Esimerkkeinä tällaisista säätiöstä Ali Kulhia mainitsee Tampereen seurakuntayhtymän Martinus-säätiön ja Helsingin diakonissalaitoksen Rinnekoti-säätiön.

– Näitä on useita. Muun muassa vanhainkoteja varten on perustettu seurakuntiin säätiöitä. Joku tekee kriminaalityötä, toinen päihdetyötä. Jotta pystyttäisiin toiminnasta laskuttamaan, on perustettu säätiö. Myös seurakuntaa lähellä olevat yhdistykset ovat perustaneet säätiöitä, joissa omaisuus on suojassa liialliselta demokratialta, sanoo Kulhia.

Myös Akaan seurakuntaa lähellä toimii Jorma T. Suomisen säätiö, joka toimii entisen Viialan seurakunnan alueella. Tämä säätiön varoilla on Viialan seurakuntasaliin hankittu flyygeli. Tämän säätiön varojen turvin on Viialassa järjestetty myös omaishoitajien virkistyspäiviä ja tuettu partiotoimintaa.

Virkavapaus alkaa 11. maaliskuuta ja sijaiseksi astuu eläkkeeltä pastori Ensio Partanen, joka oli Akaan seurakunnan kirkkoherrana kun kirkkoherra Sari Lindström halusi työskennellä välillä kappalaisena Lempäälässä.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.