Yllätyspäätös teknisen lautakunnan kokouksessa: Pappilan koulun liikuntasali suljetaan kevään ajaksi – homeremontti tehdään kesällä

Pappilan koulun liikuntasalin lattiaa avattiin ja uusittiin kaistaleen verran yhdeltä reunalta syksyllä 2014. Nyt uusitaan koko lattia ensi kesän aikana, eikä salia saa enää sitä ennen käyttää. Toistaiseksi sali on ollut käytössä.

Akaan tekninen lautakunta on päättänyt sulkea Pappilan koulun liikuntasalin kevään ajaksi. Lautakunta käsitteli toissa viikolla salin lattian peruskorjausta, kun Kirsi Vaittinen (sd) ehdotti Marko Kiven (ps) ja Anu Salovaaran (vihr) kannattamana, että liikuntasali suljetaan kevääksi ja avataan remontin valmistuttua.

Äänestyksessä myös Petri Aarnio (kok), Timo Jaakkola (sd), Timo Tammisto (sd) ja Saija Roininen (sd) olivat sulkemisen kannalla. Juhani Jara (vas), Marko Peltola (kok), Ilkka Rehuttu (kesk) ja Maija Toivonen (kok) kannattivat tekninen johtaja Jaana Kootan esitystä.

Koota esitti, että Pappilan koulun liikuntasalin lattian korjaushanke toteutetaan vuonna 2019 ja korjaukseen käytetään investointiohjelmassa kohdentamattomiin koulurakennusten perus- ja/tai sisäilmakorjauksiin varattua 500 000 euron määrärahaa.

Pappilan koulun liikuntasalin lattiarakenteista on uusissa tutkimuksissa löytynyt aiempaa laajempia mikrovaurioita. Kevätlukukauden loppuun saakka koululla olisi Kootan esityksen mukaan suosittu mahdollisuuksien mukaan ulkoliikuntaa pidempiaikaisen salissa oleskelun välttämiseksi. Lisäksi salin käyttöä olisi tullut välttää, mikäli kokee saavansa oireita salissa.

Teknisen lautakunnan päätöksellä Pappilan koulun liikuntasali poistuu kevään ajaksi myös urheiluseurojen käytöstä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.