Valtuusto myönsi hyvinvointikeskukselle reilun 15 miljoonaa – Kylmäkosken ja Viialan lähipalvelut turvataan jatkossakin

Hannu Järvinen esitti valtuuston kokouksessa, että lähipalveluista turvataan ainakin lasten suunterveydenhuolto, aikuisneuvola sekä äitiys- ja lastenneuvola Kylmäkoskella ja Viialassa.

Akaan valtuusto hyväksyi 20.2. pidetyssä kokouksessaan hyvinvointikeskuksen pääurakoitsija NCC Suomen 13 687 000 euron tavoitehintatarjouksen rakentamisesta ja 1 500 000 euron määrärahan tilaajahankintoihin. Samalla valtuusto käynnisti hyvinvointikeskushankkeen toteuttamisen.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12.2. ehdottaa valtuustolle, että se käynnistäisi selvityksen eri taajamien lähipalveluiden tarpeesta ja kustannuksista verrattuna palveluiden keskittämiseen hyvinvointikeskukseen. Lisäksi kaupunginhallitus ehdotti selvitystä tarvittavista muutoksista joukkoliikenteeseen, jotta hyvinvointikeskuksen palvelut olisivat helposti kuntalaisten saatavilla.

Valtuuston kokouksessa Hannu Järvinen (sd) kuitenkin esitti, että Kylmäkoskella ja Viialassa turvataan lähipalveluista ainakin lasten suunterveydenhuolto, aikuisneuvola sekä äitiys- ja lastenneuvola. Järvisen ehdotusta kannatettiin, joten asiasta äänestettiin. Järvisen esitys voitti kaupunginhallitusen esityksen äänin 20–15.

Hannu Järvisen esityksen puolesta äänestivät Matti Humaloja (vas), Heli Piirainen (vas), Jukka Saari (vas), Tuija Toivonen-Perttunen (vas), Heli Einola-Virtanen (ps), Marko Kivi (ps), Sauli Turja (sin), Vesa Liehu (kesk), Mervi Pulkkinen (kesk), Jukka Ahonen (Ryhmä 2020), Hilkka Heinonen (sd), Saila Kallioinen (sd), Heikki Knuutila (sd), Kirsi Nord-Sarkola (sd), Mika Rupponen (sd), Timo Saarinen (sd), Jouni Salonen (sd), Kirsi Vaittinen (sd) ja varavaltuutettu Harri Rantala (sd).

Kaupunginhallituksen ehdotusta kannattivat Hanni Joronen (vihr), varavaltuutetut Jaakko Naakka (vihr) ja Antti Orava (vihr), Mika Setälä (kd), Sari Lapinleimu (kok), valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen (kok), Mika Pajasmaa (kok), Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Jukka Salminen (kok), Maija Toivonen (kok), varavaltuutettu Marko Peltola (kok), Salla Bister (sd), Harri Rämö (sd) ja Jouni Vaittinen (kesk).

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.