Palokunta sammuttaa kytevää turvetta Käenojan lämpölaitoksella

Elenia Lämpö Oy:n Käenojan lämpölaitoksella syttyi varhain keskiviikkoaamulla palo polttoainesiilossa. Palokunta sai hälytyksen paikalle puoli viideltä. Käenojan lämpölaitos sijaitsee Satamatien tuntumassa, lähellä moottoritien liittymää Toijalassa.

Palokunta sai hälytyksen Käenojan lämpölaitokselle puoli viiden aikaan keskiviikkoaamulla.

– Kytenyt turve sytytti palon siilossa. Edellinen vuoro sai palon loppumaan, ja nyt varmistamme, ettei se syty uudestaan. Kyty on siilossa alhaalla, josta kuljetin ottaa polttoainetta, paloesimies Lauri Huttula kertoi tilanteesta kello yhdeksän aikaan tapahtumapaikalla.

Huttulan mukaan hälytyksen palosta teki sivullinen, joka oli havainnut savua. Palomies kertoo saaneensa edelliseltä työvuorolta tiedon, että hälytyksen tullessa siilossa näkyi myös liekkejä.

Kaivinkoneet tyhjentävät polttoainesiiloa lämpölaitoksen pihalle. Palokunta sammuttaa kytyä ruiskuttamalla siiloon vettä.

Polttoainesiilosta turve siirretään lämpölaitoksen pihalle.

Sammutustöitä seuraamassa ollut käynnissäpitoinsinööri Jaakko Koivunen Elenia Lämpö Oy:stä kertoo, että turve voi alkaa kyteä itsekseen. Koivusen mukaan palolla ei ole vaikutusta lämpölaitoksen toimintaan. Hän arvioi, että siilosta pihalle kasattu palaturve on edelleen käyttökelpoista.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.