Joni Mikkonen johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä

Marraskuussa Joni Mikkonen ohitti Olli Kunnarin torjunnan ottelussa VaLePaa vastaan. Kuva: Harri Mattila.

 

Akaa-Volleyn hakkuri-kapteeni Joni Mikkonen on Lentopallon Mestaruusliigan paras pisteentekijä runkosarjan lähestyessä loppua. Mikkonen on tehnyt kauden aikana 475 pistettä.

Toisena on Etta Oulun Antti Ronkainen 454 pisteellä ja kolmantena Peetu Mäkinen rovaniemeläisestä Team Lakkapäästä 449 pisteellä. Mikkosen ja Mäkisen keskinäistä kilpailua voi seurata keskiviikkoillan liigapelissä Toijalan Monitoimihallilla.

Joni Mikkonen on tehnyt pelaamissaan otteluissa keskimäärin 16,96 pistettä. Tässä tilastossa hän on toisena Raision Loimussa alkukauden pelanneen ja sitten Kreikkaan lähteneen Samuli Kaislasalon jälkeen. Kolmantena on Suomen maajoukkueen ykköshakkuri, Savo Volleyn Olli-Pekka Ojansivu. ”Lelun” pistekeskiarvo on 16,63.

Joni Mikkonen voitti liigan pistepörssin pelatessaan Saimaa-Volleyssa kaudella 2012–2013.

Sinkkonen ja Hepburn kiinni kolmossijoissa

Joni Mikkonen on tehnyt Mestaruusliigassa myös eniten hyökkäyspisteitä, 428. Peetu Mäkinen on toisena 393:lla ja Ettan Joonas Jokela kolmantena 388 pisteellä.

Sauli Sinkkonen onnistui syötöissään myös vieraspelissä VaLePaa vastaan 16. helmikuuuta. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Mestaruusliigan ässäsyöttötilastossa Akaan Sauli Sinkkonen on kolmantena 42 ässällä. Hurrikaani Loimaan Matti Oivanen on roiminut 54 ässää ja Ettan Antti Ronkainen 44.

Sinkkonen on syöttänyt ottelussa keskimäärin 1,68 ässää, ja tässäkin tilastossa hän on kolmosena. Torjuntatilastossa Sinkkonen on 57 torjunnallaan kuudes.

Kun mitataan pelaajien hyökkäystehokkuutta, koko Mestaruusliigan kolmanneksi paras on tällä hetkellä Akaa-Volleyn bahamalainen Shonari Hepburn. Sadasta passista Hepburn on hoidellut 62, kun VaLePan passari Mikko Esko on paiskonut useimmiten passaamatonta palloa kenttään onnistumisprosentilla 65. Toisena on Hurrikaani Loimaan keskipelaaja Karri Kutinlahti 63 prosentilla.

 

Kuvassa hyökkäävä Shonari Hepburn onnistui hienosti kotipelissä Ettaa vastaan helmikuun alussa. Keskitorjuja teki Akaa-Volleylle 13 pistettä. Kuva: Harri Mattila.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.