Verta voi luovuttaa Akaassa maanantaina 25.2.

Veripalvelu ja Akaan SPR järjestävät verenluovutuksen maanantaina 25.2. kello 14-19 seurakuntatalon yläsalissa Toijalassa. Luovuttajalla tulee olla mukanaan kuvallinen, Suomen viranomaisten myöntämä henkilötodistus. Veripalvelun henkilökunta opastaa uusia luovuttajia ja vastaa kysymyksiin.

Kiitokseksi luovuttaja saa hyvän mielen lisäksi pientä purtavaa kahvin kera.

Uusia ja entisiä luovuttajia tarvitaan ojentamaan auttava kätensä. Verta tarvitsevat muun muassa leikkauspotilaat, syöpäpotilaat ja onnettomuuden uhrit. Monelle luovutettu veri on elinehto, koska verta ei voi korvata lääkkeillä.

Yhdestä veripussista saadaan apu useammalle ihmiselle, kun veri jaetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veren käyttö on ympärivuotista, ja osa verivalmisteista säilyy vain muutamia päiviä.

Lisätietoa verenluovutuksesta saa maksuttomasta luovuttajainfosta numerosta 0800 05801 tai Veripalvelun nettisivuilta www.veripalvelu.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?