Leijona Futsalille historiallinen Cup-mestaruus

Leijona Futsalin viikko oli voitokas. Kuva Lebbiz Productions

Leijona Futsalin vuosi 2019 on alkanut hulppeasti. Kasassa on nyt peräkkäin jo yhdeksän voittoa. Viikko toi yhden kotivoiton Futsal-Liigassa sekä kaksi voittoa Futsal Cupin lopputurnauksessa Jyväskylässä. Jälkimmäinen niistä toi seuralle sen historian ensimmäisen Futsal Cup -pokaalin.

Liigaottelussa viime keskiviikkona Toijalan Monitoimihallilla vieraili Pirkkalan Jalkapalloklubi. Vaikka loppulukemiksi kirjattiin selkeä kotivoitto 9–2 (2–2), ottelu oli luonteeltaan melko eriskummallinen. PJK nimittäin uhkasi fysiikan lakeja ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkue painoi päälle herhiläisenä, mutta silti kuin ihmeen kaupalla vierasjoukkue onnistui olemattomasta hyökkäyspelistään huolimatta kahdesti maalinteossa ja tauolle mentiin siis tasalukemissa.

Lopulta toisella jaksolla Leijona Futsal painoi kaasun pohjaan. Se ei jättänyt sanansijaa ottelun voiton suhteen pirkkalalaisille. Joukkueesta löytyi peräti seitsemän eri maalintekijää, kun akaalaiset painelivat selvään kotivoittoon ja nousivat näin sarjataulukossa taas hienosti kolmannelle sijalle. Tehokkaimpina leijonina häärivät Tatu Ahonen (1+3), Yasar Elbeller (2+1), Juhana Jyrkiäinen (2+0) sekä parhaana palkittu Petri Grönholm (1+2).

Final Four Jyväskylässä

Miikka Hurmeen kikat purivat finaalissa. Kuva Lebbiz Productions

Lauantaina edessä oli jälkikäteen katsottuna viikon kovin kamppailu. Futsal Cupin lopputurnauksen välierässä Jyväskylässä vastaan asettui nimittäin hallitseva mestari ja isäntäjoukkue KaDy. Ottelu oli vauhdikas, hyvätasoinen ja kuten odotettiinkin – erittäin tasainen. Kotijoukkue piti hiukan enemmän palloa hallussaan, mutta toisaalta Leijona Futsal rakensi läpi ottelun jatkuvasti hiukan vaarallisemmat maalipaikat.

Maalinteossa Leijona Futsalilta onnistuivat avausjaksolla Miikka Hurme ja toisella jaksolla puolestaan Jussi Nyström. Varsinainen peliaika mentiin tasalukemissa 2–2 (1–1), mutta voittomaalikilpailussa Leijona-maalivahti Kasper Kangas torjui kaikki KaDyn yritykset. Vierailta puolestaan onnistuivat Nyström ja Jyrkiäinen, ja näin Leijona Futsal eteni ansaitusti Cup-finaaliin.

Loppuottelussa sunnuntaina vastaan asettui paikallisvastus, valkeakoskelainen Mad Max. Se oli lauantaina voittanut omassa välierässään vaasalaisen FC Kiiston. Finaalissa nähtiin harvinaislaatuinen ilotulitus, kun KaDy-voitostaan oivan itseluottamusbuustin saanut Leijona Futsal oli täysin omaa luokkaansa. Ottelun jälkeen tulostaululla komeili peräti lukemat 1–12 (1–3), vaikka Mad Max ottelun avausmaalin tekikin.

Kasper Kangas loisti Leijona Futsalin maalinsuulla viikonloppuna. Jovan Stankovic varmistaa vieressä. Kuva Lebbiz Productions

Toisen jakson ilotulituksessa valkeakoskelaisten selkäranka katkesi pahemman kerran. Leijona Futsalista suurimmat tehot keräsivät Jyrkiäinen (1+4), Stankovic (2+2), Jussila (1+3) sekä Jussi Nyström (3+0), joka palkittiin myös turnauksen parhaana pelaajana. Kaiken kaikkiaan joukkueesta löytyi peräti kahdeksan eri maalintekijää, vaikka liigakauden paras pistemies Dusan Milojevic paranteli itseään ja huilasi koko pelin.

Futsal-Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta viikonloppuna kahdella ottelulla. Lauantaina joukkue vierailee Tampereella PP-70:n vieraana, ja sunnuntaina Toijalan Monitoimihallilla kyläilee puolestaan joutsalainen sarjanousija JoSePa. Ottelu käynnistyy tuttuun aikaan kello 15.

Leijona Futsal juhli seurahistorian ensimmäistä Cup-voittoa. Kuva Lebbiz Productions

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.