Vanhojenpäivä on ainutlaatuinen ja arvokas tapahtuma – valmistautuminen voi maksaa nelinumeroisen summan

Aino Pikkuharju (vas.) ja Neea Laaksonen halusivat mekot, joissa on runsas alaosa. Aino hankki mekkonsa juhlapukeutumisen erikoisliikkeestä Helsingistä ja Neea Tampereelta.

Perjantaina Akaan lukion vanhojenpäivää viettäneiden Aino Pikkuharjun ja Neea Laaksosen mielestä ainutlaatuinen tapahtuma on hintansa väärti.

– Päivä on erityinen ja kerran elämässä. Sen takia siihen haluaa panostaa, Kylmäkoskella asuva Aino Pikkuharju kertoo.

– Tätä päivää on odottanut pienestä pitäen – antaa palaa, vesilahtelainen Neea Laaksonen toteaa.

Molemmat laskevat käyttäneensä

valmistautumiseen yli tuhat euroa. Suurin kuluerä on juhlapukujen erikoisliikkeistä hankitut mekot. Aino osti omansa 590 eurolla Helsingistä ja Neea 800 eurolla Tampereelta. Molemmat aikovat myydä ne eteenpäin.

Valmistautumiseen kuului myös käynti kampaajalla, ripsien pidennykset ja rakennekynnet. Rusketus on saatu aikaan itseruskettavalla tuotteella. Neea hankki kampaustaan varten myös hiustenpidennykset.

Kauan odotettu hetki

Neea Seppänen ja Jasmi Torkkel Toijalasta sekä Henriikka Elonen Valkeakoskelta kuvailevat vanhojenpäivää jännittäväksi, kauan odotetuksi, perinteiseksi ja spesiaaliksi tapahtumaksi, jolloin saa laittautua.

– Ihanaa, että se hetki on nyt.

Neea Seppänen (vas.), Jasmi Torkkel ja Henriikka Elonen nauttivat kauan odotetusta päivästä.

Neea Seppänen arvioi rahaa kuluvan päivään noin 400 euroa. Mekon hän hankki juhlapukuliikkeestä Helsingistä.

Jasmi Torkkel löysi vaaleanpunaisen, pitsiyläosalla varustetun mekkonsa verkkokaupasta 40 eurolla.

– Halusin käytännöllisen mekon, jota voi pitää muutenkin hienommissa juhlissa.

Jasmin mukaan mekkoa enemmän rahaa kului hiuksiin. Koekampaus, hiustenleikkuu, raidat ja juhlapäivän kampaus maksoivat 270 euroa. Meikin Neea, Jasmi ja Henriikka tekivät itse.

Henriikka Elosen kampauksen toteutti kosmetologiopiskelija. Mekon hän hankki 250 eurolla käytettynä Valkeakoskelta. Alkuperäiselle omistajalleen mittatilaustyönä tehty mekko oli Henriikalle sopiva pienillä säädöillä.

– Löysin muutaman yrittämän jälkeen melkein täydellisen mekon. Ensin halusin ehdottomasti punaisen, mutta sitten hullaannuinkin tähän vaaleansiniseen.

Pojat selviävät vähemmällä

Laura Toivettula (vas.) ja Ville Humala, Vilma Poikkimäki ja Valtteri Ahlman. Valtterin rusetti ja taskuliina ovat sävy sävyyn Vilman mekon kanssa.

Frakkiin sonnustautunut Ville Humala ja tummaan pukuun pukeutunut Valtteri Ahlman arvelevat päivän olevan elämys myös pojille.

– Mutta valmistautumiseen ei mene niin paljon aikaa kuin tytöillä, Ville Humala toteaa.

Akaan lukion vanhat tanssivat esityksissä yksitoista tanssia, joiden harjoittelu alkoi marras-joulukuun vaihteessa. Ville Humala nimeää omaksi suosikikseen vauhdikkaan Salty Dog Ragin.

Valtteri Ahlman osallistui vanhojentansseihin myös viime vuonna, kun pareista oli pulaa.

– Nyt ei jännitä niin paljon kuin viime vuonna ja tanssitkin ovat paljon helpompia, kun ne on jo kerran käynyt läpi.

Vanhojen tansseihin osallistui 46 oppilasta, kun kaikkiaan toisen vuosikurssin oppilaita on 58. Liikunnanopettaja Raimo Hietalan mukaan eniten osallistumiseen vaikuttaa ikäluokan sukupuolijakauma. Suurin syy jäädä pois tansseista on tanssiparin puuttuminen. Tanssiopetuksesta vastasivat Hietalan lisäksi Merike Viita sekä sijaisena toiminut Kia Lingman.

Aino Pikkuharjun ja Neea Laaksosen mekot selkäpuolelta.

Aino Pikkuharju ja Neea Laaksonen halusivat panostaa vanhojenpäivään, koska sen kokee vain kerran elämässä.

Neea Laaksosen valmistautumiseen kuuluivat myös rakennekynnet.

Neea Laaksosen kampaus.

Poikien päällä nähtiin mustia pukuja, frakkeja ja smokkeja. Kuvassa Arttu Mäntysaari (vas.), Riku Puhakka, Tony Naskali, Eero Jääskeläinen, Valtteri Ahlman, Ville Humala ja Tommy Koski.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.