Laura Uolamolle kauneus on tunnetta

Laura Uolamo on tehnyt näyttelytyöt akryylimaaleilla. Työt ovat syntyneet parin viime kuukauden aikana. Ruskatyön nimi on Syksyn liekit.

Akaalaisen Laura Uolamon, 20, taiteelle on tyypillistä värikkyys ja tarkkuus sekä luontoaiheet. Uolamon ensimmäinen taidenäyttely on saanut nimekseen Kaunis maailma, joka on esillä Akaan pääkirjastossa 15. maaliskuuta asti.

Luonnosta löytyy asioita, jotka ovat kauniita ja hienoja ja joista on paljon kerrottavaa. Kauneus on jollain tavalla enemmän, kuin mitä näkee. Se on tunnetta. Kuten musiikin kuuntelu voi aiheuttaa kylmiä väreitä, olen halunnut jäljitellä samaa tunnetta myös näissä töissä, Uolamo kuvailee. 

Oppia taiteen tekemiseen Uolamo on hankkinut tutkimalla erilaisia kuvia, kultaisia leikkauksia ja hakemalla inspiraatiota netistä. Kuvien tekeminen on ollut ala-asteikäisestä lähtien hänelle mieleinen tapa ilmaista itseään.

Pienenä tykkäsin piirtää hevosia. Kävin satunnaisesti ratsastustunneilla, mutta en koskaan varsinaisesti harrastanut ratsastusta, Laura Uolamo kertoo.

Pienen ihmisen pienet murheet

Laura Uolamon mukaan on kiehtovaa yhdistää maalaamiseen omia ajatuksia. Tulppaanityö on Rakkauden meri, jota kuvaa aforismi ”On sinusta kiinni näetkö kauneuden jokapäiväisissä asioissa”.

Debyyttinäyttelyn akryylimaalitöissä voi nähdä hehkuvaa ruskaa, tulppaaneja, pilvenhattaroita, avaruuden tähtisumua, revontulia, vuoria ja merta. Jokaiseen työhön liittyy aforismi suomeksi ja englanniksi kauneudesta tai onnellisuudesta.

Olen tykännyt linkittää töihin myös syvällisempiä ajatuksia, Uolamo kertoo.

Tähtitaivas on saanut nimekseen Pieni ihminen. Uolamo uskoo tähtitaivaan herättävän katsojassa kauneuden lisäksi myös muita ajatuksia.

Ehkä siihen liittyy myös tunne, että itse on pieni ja omat murheet ovat loppujen lopuksi pieniä tässä suuressa maailmassa.

Unelmana opiskelupaikka

Korkein unelma, The highest dream kuvaa unelmia ja tavoitteita.

Korkein unelma -työ vuoristoineen on Uolamolle hyvin ajankohtainen.

Kaikilla on unelmia, joita haluaa saavuttaa. Itselläni se on opiskelupaikka, ja sitä kohti tehdään kovasti töitä.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Akaan lukiosta 2017 Uolamo on työskennellyt Tampereella kahvilassa. Koti on kuitenkin pysynyt Toijalassa. Tänä keväänä hän aikoo hakea opiskelemaan graafista suunnittelua.

Taiteessa olen halunnut tehdä merkityksellisiä töitä, ja siksi graafinen suunnittelu voisi olla minun alani. Kyse ei olisi pelkästään visuaalisesta ilmaisusta vaan jutuissa olisi myös juonta, Laura Uolamo sanoo.

Laura Uolamon näyttelykuviin ja ajatuksiin voi tutustua myös netissä osoitteessa www.laurauolamo.fi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.