Trumpin haravointipuheet innostivat Akaan abeja

 

Tanja Tallqvist ja Ida Heikkinen juhlivat penkkareita vankeina.

Akaan lukion abiturientit juhlivat torstaina koulun loppumista penkkareilla. Penkkariautojen lakanoihin oli saatu inspiraatiota muun muassa Donald Trumpin Suomen metsien haravointipuheista. Abien mukaan loppuunpalamista estetään haravoimalla. Myös Matti Nykästä muisteltiin penkkaripäivänä.

Ida Heikkinen Viialasta ja Tanja Tallqvist Kylmäkoskelta olivat pukeutuneet mustavalkoraitaisiin vanginasuihin. Selkäpuolelle kiinnitetty kyltti kertoi vankien olevan Kylmäkosken vankilan Akaan lukion osastolta.

Heikkisen ja Tallqvistin mukaan parasta lukioaikana ovat olleet vanhojen päivä, viime kevään opintomatka Kroatiaan ja penkkarit. Penkkaripäivän ohjelmaan kuului myös yhteinen keilaus Akaan keilahallissa. Perjantaina abit risteilevät Tallinnaan.

Kevään ylioppilaskirjoituksissa Heikkinen ja Tallqvist kirjoittavat molemmat kolme ainetta. Lukion jälkeen heinäkuussa Heikkinen lähtee armeijaan Parolannummelle.

– Olen aina miettinyt, että voisin mennä armeijaan. Haluan näyttää kaikille, että pystyn siihen, Ida Heikkinen kertoo.

Tallqvist aikoo lukion jälkeen pitää välivuoden ja mennä töihin.

 

Näin Akaan lukion abit juhlivat penkkareita

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi syksyllä, että Suomessa haravoidaan ahkerasti metsiä, ja siksi metsäpaloja ei synny. Akaan lukion abien mielestä myös loppuunpalamista voi ehkäistä haravoinnilla.

Myös edesmennyt Matti Nykänen huomioitiin penkkaripäivänä.

Penkkariauton lavalla nähtiin myös keltamustiin asuihin pukeutuneita vankeja.

Yleisö sai nauttia abien karkkisateesta Toijalan torilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.