Pysähdy hetkeksi

Jumalan valtakunnan rakentuminen Akaassa

Kirkkovuoden teksti tulevalle sunnuntaille puhuu ansaitsemattomasta armosta. Tähän liittyy rukous, johon voimme yhtyä koko sydämestämme:

“Hyvä Jumala, taivaallinen Isämme. Sinä valitset usein käyttöösi niitä, jotka ovat pieniä ja vaatimattomia. Sinä osoitat voimasi niissä, jotka ovat itse heikkoja ja voimattomia. Auta meitä ymmärtämään jotakin sinun valtakuntasi salaisuudesta. Kiitos, että me kaikki voimme kasvaa sinun hoidossasi niihin tehtäviin, joita olet meitä varten valmistanut. Sinä näet meidän mahdollisuutemme, vaikka emme itse niitä näkisikään. Anna meidän kaikkien yhdessä rakentaa sinun valtakuntaasi.”

Sydämeni palaa Akaan hengelliselle herätykselle. En voi olla innostumatta kerta toisen jälkeen, kun tiedän, miten Jumala haluaa ja tahtoo toimia keskellämme, jos vain me itse tahdomme sitä koko sydämestämme. Jumala kutsuu meitä jokaista nöyrtymään ja tekemään parannusta, jotta Akaan kaupunki saisi kauan odotetun herätyksen ajan.

Hilja Aaltonen on runoillut herkän ja kauniin laulun Hengen sateista:

“Kuljen täällä kysellen, katson hiljaa vaieten, taivaan rantaan tähyilen, missä viipyy sateet sen. Miksi taivas pidättää, poutapilvet nyt vain nään, kunpa sade pisarat vuotais maahan, kostuttais.

Anna sade Jumala, sydän kaipaa, odottaa. Anna kaste Golgatan, virvoittamaan kuiva maa.

Katson ylle vainion, tähkäpäät jo kypsät on, korjuumiehet puuttuvat, lapset Herran uupuvat, johda jälleen ristin luo, missä virtaa lähde tuo, joka janon sammuttaa, lapset Herran uudistaa.

Tahdon nähdä voiman sen, joka muuttaa ihmisen, veren voiman valtavan, murtuu kahleet mailman. Herra tässä polvistun, en voi muuta antaudun, niihin käsiin tässä jään, joissa arven jäljet nään.”

Jumalan antama herätyksen ja kääntymyksen aika on tulossa. Meidän tulee valmistautua ottamaan se vastaan. Meistä jokainen tarvitsee tutkistelevaa Sanan saarnaa, jotta pääsisimme oikeaan suhteeseen Luojamme ja Lunastajamme kanssa. Eihän Jumala tahdo kenenkään meistä hukkuvan synneissään ikuiseen kadotukseen.

Jumalan Henki valmistaa meitä herättäen eri palvelijoiden kautta synnintunnon, jotta löytäisimme armon avuksi oikeaan aikaan. Onhan armo voimallinen Herraa pelkääville. Ps 103:11 Hän armahtaa pelkääviään. Ps 103:13.

Voimme aina siunata ja rukoilla toistemme puolesta sekä osallistua Jumalan valtakunnan eri sektoreiden välityksellä tekemään työtä yhdessä ja näin kunnioittaa Jumalan valtakunnan ilmituloa Akaassa. Onhan meitä yhdistäviä asioita enemmän kuin erottavia, koska olemme saman Isän lapsia.

Jumala nostakoon Akaaseen Hengen herätyksen ja uudistuksen kantajia, jotka pitävät aktiivisesti yllä uskoa Jumalan yliluonnolliseen ilmestymiseen kansamme keskellä. Jumala puhuu Sanansa ja Henkensä kautta. Kuulemmeko me Herran äänen?

Job 33: 14. ”Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella, sitä vain ei huomata. 15. Unessa, öisessä näyssä, kun raskas uni valtaa ihmiset ja he nukkuvat vuoteillaan, 16. hän avaa ihmisten korvat ja vahvistaa sinetillä heille antamansa varoituksen, 17. kääntääkseen ihmisen pois pahasta teosta, varjellakseen miestä ylpeydestä.

 

Juhani Kolehmainen

Kirjoittaja on Akaan helluntaiseurakunnan pastori

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.