Oulun Etta kävi voittamassa Akaa-Volleyn 3−2

Akaa-Volley otti oululaisen Ettan melko tylysti vastaan lentopallon Mestaruusliigan kotipeliinsä Toijalan Monarille sunnuntaina. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen hyväksi peräti 25−12. Ettan vastaanotto toimi melko hyvin, mutta siitä huolimatta hyökkäystehot jäivät 20 prosenttiin. Akaa-Volleylle kirjattiin viisi torjuntapistettä, ja joukkueen saldo erässä oli 20/+14.

Enderwin Herrera oli Ettaa vastaan tehokkaana. Saldona 19/+13. Kuva: Harri Mattila.

Toinen erä oli tasaisempi vääntö. Akaa-Volley vei erää pisteen parin johdossa, mutta Etta oli huolellisempi jatkopalloilla ja voitti erän 25−27. Akaan joukkueessa erän hahmo oli ilopilleri Enderwin Herrera, jonka hyökkäysten onnistumisprosentti nousi jo 85:een. Yleispelaajan saldo toisen päätyttyä oli 12/+10.

Kolmannessa erässä Akaa-Volley päätti näyttää kotiyleisölle, että se kykenee myös voittamaan tasaisia eriä. Etta ahdisti aivan loppuun saakka, mutta ei pystynyt murtamaan hyvän hengen löytänyttä akaalaisnippua. Tästä erästä kannattaa nostaa esiin Ettan vastaanottajakolmikko Pennanen, Ronkainen ja Hakala. Herrojen hihat toimivat tarkkuudella 50, 75 ja 67 prosenttia.

Neljäs erä alkoi Akaa-Volleyn kannalta murheellisesti. Virheet seurasivat toinen toistaan, eikä pisteitä tahtonut syntyä miltään pelipaikalta. Erän puolivälissä valmentaja Oliver Lüütsepp herätteli joukkuettaan ottamalla hakkuri Joni Mikkosen ja passari Ville Junturan huilaamaan. Näin Mikko Kuusela ja Aatu Pöllänen pääsivät tositoimiin. Joukkue ei kuitenkaan herännyt. Oli Ettan vuoro ottaa selkeä erävoitto.

Akaa-Volley siis jatkoi kauden mittaan tutuksi tulleita viiden erän otteluitaan.

Viides erä alkoi Ettan siirtyessä nopeasti 0−7 johtoon. Siihen tarvittiin hieman tuuriakin, kun Ville Kaksosen syöttö pyörähti verkkonauhan kautta ässäksi. Mutta joukkue otti myös muutaman makean torjunnan, ja Akaa puolestaan teki hyökkäysvirheitä. Kotijoukkue sai pelistä kiinni vasta tilanteessa 2−9. Loppuerä mentiin tasaisesti, mutta vieraiden johto oli alussa kasvanut liian suureksi.

Ottelun lopputulos oli siis 2−3 (25−12, 25−27, 25−23, 17−25, 11−15).

Ettan parhaana palkittu Eetu Pennanen kiitteli joukkueen hyvää peruskuntoa.

− Ei ollut ensimmäinen kerta, kun pitkä ottelu kääntyy meille. Meillä on sitkeä ja kovakuntoinen sakki. Ihan sama, vaikka pelattaisiin kymmenen erää.

Oulun valmentaja Olli Kuoksa kehui sekä joukkueensa että Akaa-Volleyn ja sen kotiluolan.

− Minusta tämä oli aika tyypillinen kahden tasaisen ja hyvin puolustavan joukkueen peli. Meidän fysiikkavalmentajaa pitää kiitellä. Joukkue jaksaa tahkota loppuun saakka. Myös illan tuomarityöskentelyä pitää kiittää. Vähillä virheillä mentiin. Siitä on hyvänä merkkinä sekin, että minä en saanut yhtään korttia.

Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila nosti esiin Kuoksan menestyksekkään työn Oulussa.

− Olli on tehnyt kyllä hyvää työtä. Ettalta ei usko lopu tiukassakaan paikassa. Ottelu ratkesi tänään meidän heikkolaatuisiin puolustuksen jälkeisiin toisiin kosketuksiin neljännessä ja viidennessä erässä. Niissä emme päässeet hyökkäämään hyviltä paikoilta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.