Leijona Futsal haki komean voiton Somerolta – alle minuutissa peli oli jo 0–2

Leijona Futsalin sinipaitaiset Dusan Milojevic (vas.) ja Miikka Hurme hyökkäyspuuhissa SoVoa vastaan. Kumpikin mies ehti pamauttaa maalin ennen kuin ottelun ensimmäinen minuutti oli pelattu. Kuva: Christoffer Enckelman.

Somero on perinteisesti ollut Leijona Futsalille hankala paikka, mutta lauantaina Futsal-Liigan peli sujui kuin tanssi. Isäntäjoukkue SoVo jäi telineisiin heti ottelun alusta lähtien, ja lopulta kolme tärkeää sarjapistettä matkasivat Akaaseen murskalukemin 4–10 (2–6).  Akaalaiset nappasivat näin jo viidennen peräkkäisen voittonsa liigassa.

Jo avausminuutti kertoi mitä tuleman pitää. Kello oli ehtinyt käymään vain 49 sekuntia, kun Miikka Hurme ja Dusan Milojevic olivat osuneet maalinteossa ja vieneet vierasjoukkueen 0-2 -johtoasemaan.

Kuten aina SoVon ja Leijona Futsalin kohdatessa, viihtyvyyttä pelistä ei puuttunut. Avausjaksolla mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, ja pitkästä aikaa tositoimissa Leijona Futsalin maalinsuulla ollut Kasper Kangas joutui venymään useisiin hyviin torjuntoihin. Vielä enemmän tapahtumia riitti kuitenkin somerolaispäädyssä. Leijona Futsalilla oli varaa hukatakin puolentusinaa huippupaikkaa, mutta silti tauolle mennessä lukemiksi oli taottu jo 2–6.

Leijona hallitsi suvereenisti

Toisen jakson alussa Petri Grönholmin yksilösuoritus katkaisi viimeistään SoVon selkärangan. Vain 19 sekuntia tauosta lukemiksi kirjattiin jo 2–7.

Missään vaiheessa toista jaksoa SoVo ei noussut tosissaan mukaan taisteluun pelin voitosta, vaan Leijona Futsal hallitsi suvereenisti ottelua tällä kertaa loppuun asti. Vieraat olivat kauttaaltaan pari askelta edellä kotijoukkuetta kaikessa tekemisessä, ja loppulukemat kuvaavatkin melko hyvin ottelun kulkua.

Mika Jussila suojaa palloa Gesim Vocaa vastaan. Voca teki kaikki SoVon neljä maalia. Kuva: Christoffer Enckelman.

Leijona Futsalin tehokkaimpana hääri oivassa kevätkauden vireessä oleva Milojevic (2+3). Myös Jovan Stankovic (2+1), Petri Grönholm (2+1) sekä Juhana Jyrkiäinen (2+0) osuivat kahdesti tolppien väliin. Jussi Nyström (1+1) sekä Hurme (1+2) vastasivat lopuista osumista.

Keskiviikkona seuraava kotipeli

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli iloinen sarjapisteistä.

– Kova työ tuottaa tulosta, ja pelimme rullasi tänään ihan kohtuullisesti. Ei tämä kuitenkaan mikään täydellinen peli ollut, vaan kehitettävää ja parannettavaa riittää. Keskiviikon peli alkaa taas lukemista 0–0, ja vastaan tulee todella motivoitunut vastustaja, Stankovic muistutti ottelun jälkeen.

Kuluva viikko on Leijona Futsalille kiireinen. Keskiviikkona joukkue isännöi Pirkkalan Jalkapalloklubia Toijalan Monitoimihallilla, ja tilauksessa on jo kuudes peräkkäinen liigavoitto. Lisäksi lauantaina matkustetaan Jyväskylään, jossa Final Four -turnauksessa välierässä vastaan asettuu KaDy. Pelin voittajat taistelevat sunnuntaina turnauksen voitosta. Toisessa välieräparissa vastakkain ovat Valkeakosken Mad Max ja vaasalainen FC Kiisto.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.