Hirvi-joukkue ratkoi salapoliisitehtäviä Toijalan Eräveikkojen talvileirillä

Toijalan Eräveikkojen Hirvi-joukkue leireili muiden mukana Akaan seurakunnan leirikeskuksessa Toukolassa viime viikonloppuna. Leiri alkoi patikoimalla Toijalan keskustasta Toukolaan. Illan jo pimettyä kiemurteli heijastinliivien ja otsalamppujen jono hauskan näköisenä kiiltomatona kohti määränpäätä.

Matkalla aloitettiin salapoliisimerkin suorittaminen. Merkki toimi tänä vuonna myös koko leirin teemana. Ratkoimme muun muassa ääninäytettä ja pohdimme salaperäisiä tuntomerkkejä.

Onneksi Toukolassa meitä odotti lämmin ruoka ja lisää mukavaa partio-ohjelmaa. Hirvet pääsivät vielä yöksi talvitelttaan. Teltassa nukkui 14 poikaa, jotka vuorollaan toimivat myös teltan lämmittäjinä eli kipinämikkoina. Kamina pidettiin turvallisesti kuumana koko yö.

Vaikka pakkasta ei ollut kovin paljon, yö oli kylmä, sillä kaikki oli hyvin märkää.

Totta kai tarvileirillä pääsi tekemään myös lumiukkoja.

Aamulla jatkettiin päivän salapoliisiohjelmaa. Mysteeri ei vielä ratkennut, mutta syyllinen alkoi hahmottua.

Lounaan jälkeen oli partiotaitokilpailun vuoro. Tänä vuonna perinteinen Masin suksi -partiotaitokilpailu oli hieman erilainen ja kilpailussa tehtiin myös päättelytehtäviä salapoliisiteeman mukaisesti. Ennen leirin päättymistä salapoliisitehtävä ratkesi ja kotiin lähdettiin hyvillä mielin.

– Taas tuli mieleen, että kyllä on kiva harrastaa partiota, totesivat Hirvi-pojat.

 

Hirvistä mukana leirillä ja juttua kirjoittamassa:                                                                                                  Elmo, Kalle, Oiva, Jussi-Matti, Daniel, Jonne sekä kaksi Arttua

 

 

Johtamistehtävä valmentaa vaativiin tehtäviin partiossa

Leirillä Hirvi-pojat haastattelivat leirinjohtaja Antti Kylmälää, 20 vuotta. Antti suorittaa tällä hetkellä partiojohtajien peruskurssia. Kurssi on osa Suomen Partiolaiset ry:n johtamiskoulutusohjelmaa. Koulutuksen suorituksesta saatava valtakirja on edellytys tietyissä partiotehtävissä toimimiselle. Lähiopetuksen lisäksi kouluttautuja toteuttaa johtamistehtävän, jonka aikana hän johtaa ja ohjaa muita aikuisia tapahtuman tms. toteuttamiseksi. Toijalan Eräveikkojen Talvileiri19 oli Antin johtamistehtävä.

Partiojohtajan peruskurssia käyvä Antti Kylmälä on ollut partiossa 14 vuotta.

a) Mikä on parasta partiossa?

Kivointa on ihmisten kanssa oleilu ja uudet ihmiset.

b) Miksi halusit tämän leirin johtajaksi?

Pukkiparaatissa minua houkutettiin peruskurssille ja siitä intoutuneena keksin tämän johtamisharjoituksen ja päätin ottaa haasteen vastaan.

c) Kauanko olet ollut partiossa?

Olen ollut partiossa 14 vuotta

d) Onko leirin vetäminen vaikeaa tai raskasta?

Kyllä on. Nukuin leirillä ensimmäisenä yön aika huonosti. Vaikka toiminta on tosi kivaa ja kehittävää, kyllä se on vähän raskastakin.

e) Miten ruokaa tehdään partiossa? Mikä on parasta leiriruokaa?

Partiossa tehdään ruokaa monella tavalla, esimerkiksi nuotiolla tai trangialla. Parasta leirruokaa on itse tehdyt nuotiohodarit.

f) Saako leirillä syödä karkkia?

Pienissä määrin kyllä.

g) Mitä odotit talvileiriltä?

Paljon hommaa ja uusia kokemuksia.

h) Mitä leirillä on tehty?

Leirillä on pystytetty teltat ja tehty lumikuopat. Isommat ovat tehneet lumiveistoksia. Seikkailijoilla on ollut salapoliisimysteeri -tehtäviä. Lisäksi kaikilla on ollut kiva partiokisa, Masinsuksi. Ruoka on hyvää.

i) Mitä partioleirillä on kivoin tehdä, kun on vapaa-aikaa leiriohjelmasta?

Kivointa on leikkiä, pelata korttia ja ollaan kaverietten kanssa. Tällä leirillä on tehty vapaa-ajalla myös lumiveistoksia.

j) Miten puukkoa käytetään?

Puukkoa käytetään opetetulla tavalla ja turvallisesti. Mieluiten aikuisen läsnäollessa.

k) Miltä tuntuu, kun ei ole internettiä?

Se tuntuu äärimmäisen hyvältä ja terapeuttiselta.

l) Missä on kivointa nukkua?

Tällä reissulla nukuin sisällä, mutta teltassa on aina kiva nukkua.

m) Miten pärjäsit?

Pärjäsin mielestäni hyvin

n) Mp (mielipide) partio?

Partio on tosi kivaa. 5/5

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.