Sauli Turja esittelee Akaan kirkon apostoleita ja muuta symboliikkaa

Rovasti Sauli Turja avaa Akaan kirkon symboliikkaa paikan päällä 19. helmikuuta. Kuva: Sauli Turja.

Akaan kirkon mielenkiintoiseen symboliikkaa pääsee perehtymään 19.2. kello 17 Akaan kirkossa. Seurakunnan aikaisempi kirkkoherra Sauli Turja kertoo kirkon kattoihin ja seiniin piirretyistä kuvista, niiden sisällöistä ja historiasta.

Messuryhmäläiset saivat jo kerran kuunnella koskettavan luennon Saulilta, ja nyt tilaisuus toteutetaan uudestaan yleisön pyynnöstä. Puolen tunnin aikana selviää muun muassa parven kaiteelle maalattujen apostolien symbolien merkitykset ja se, mitä niiden alla ehkä on ollut alun perin.

Akaan kirkko sisältää paljon mielenkiintoisia kuvia, joiden merkityksen ymmärtäminen puhuttelee nykyaikanakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?