Raision Loimu voitti Akaa-Volleyn jälleen 3–2

Akaa-Volleyn Ville Juntura ja Loimun Kasperi Vuorinen taistelivat pallosta verkon päällä.

Ei mitään uutta taivaan alla. Vanha sanonta piti paikkansa, kun Raision Loimu ja Akaa-Volley kohtasivat toisensa lentopallon Mestaruusliigassa. Jälleen kerran joukkueet väänsivät täydet viisi erää, ja Loimu vei ottelun 3–2 (20–25, 25–23, 19–25, 25–17, 15–8).

Ensimmäisessä erässä Loimun pelätyt hyppysyöttäjät Viktor Lindberg ja Pablo Guzman olivat kipsissä, ja samaan aikaan joukkueen vastaanotto toimi kymmenisen pykälää epävarmemmin kuin Akaa-Volleyn. Joni Mikkonen oli ottelun alussa elementissään ja takoi pisteen toisensa perään.

Toistakin erää Akaa-Volley vei kahden–kolmen pisteen erolla aivan loppuun saakka. Edelleen Loimun syömähampaiden peli ontui, mutta sen sijaan keskitorjuja Tuomas Koppasen leijat purivat kolmen ässän verran. Kotijoukkueen onnistui viime metreillä kammeta itsensä erävoittoon.

Kolmannen erän puolivälissä ottelu keskeytyi kymmeneksi minuutiksi. Loimun Lindberg törmäsi verkkotuomari Ari Rinteeseen sillä seurauksella, että tämä joutui jättämään pelin kesken. Katsomosta löytyi onneksi kokenut korvaaja. Kari Vartiainen otti pillin suuhunsa, ja ottelua päästiin jatkamaan.

Kun Panu Pitkäsen hyökkäyksen ajoitus osuu kohdalleen, mies on todella korkealla verkon yläpuolella.

Neljänteen erään Loimu sai mahtialun. Joukkue teki pisteitä vähän joka tontilta ja oli 10–3 johdossa ennen kuin akaalaisten kone käynnistyi. Sytyttäjänä oli Kuzmanin hyökkäyksen torjunut Panu Pitkänen. Akaa-Volley nousi parhaimmillaan kahden pisteen päähän kotijoukkueesta, mutta lopussa ero jälleen venähti.

Ratkaiseva erä oli erikoinen. Akaa-Volley ei onnistunut oikein missään ja Loimu taas joka tilanteessa. Jotain positiivistakin on sentään mainittavissa. Aatu Pöllänen otettiin kesken erän hakkuriksi Joni Mikkosen tilalle. Nuori mies ei vastuuta pelästynyt, vaan löi palloa Loimun torjunnan ohi ja läpi.

Achten on joko onnekas tai taitava

Loimun valmentajan Christophen Achtenin ilme oli hämmästyneen oloinen, kun joukkueen parhaana palkittu passari Kasperi Vuorinen kehui tätä rohkeaksi.

Yksi Akaa-Volleyn tehokkaimpia Raisiossa oli jälleen kerran Sauli Sinkkonen, jolla on vielä ilmassa aikaa katsoa, miten vastustajan puolustajat ovat sijoittuneet. Kuva: Harri Mattila.

– Nostaisin joukkueestamme kolme asiaa esiin. Valmentajamme on erittäin rohkea, ja se heijastuu myös pelaajiin. Tänäänkin kentällä oli kokoonpano, jolla ei ole ennen pelattu. Toiseksi kentällä pitää olla hauskaa ja siihen olemme sitoutuneet. Ja kolmanneksi tiedämme, että meitä kaikkia tarvitaan. Lentopallo on joukkuelaji, luetteli Vuorinen.

Achten tunnusti runsaat pelaajavaihdot.

– Olen pyytänyt pelaajia olemaan joustavia. Heidän on oltava valmiit pelaamaan millä hyvänsä paikalla. Joskus jollekin aina sattuu huono päivä, ja korvaaja on löydettävä vaihtopenkiltä, kertoi belgialaisvalmentaja.

Achten arvioi Akaa-Volleyn mieluisaksi vastustajaksi.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin passari Ville Juntura, jonka juju on kuvassa ohittanut Loimun etukentän. Panu Pitkänen (ilmassa) odottaa turhaan keskihyökkäystä ja Ville Heiskanen (10) passia laitaan.

– Akaa pelasi kaksi ensimmäistä erää hyvin. Pyysin pelaajia olemaan kärsivällisiä ja käyttämään hyväksi Akaa-Volleyn mahdolliset virheet. Ja tulihan niitä lopulta riittävästi. Nämä ovat miellyttäviä kamppailuja. Tunnelma on hyvä kentällä ja Akaan kannustusjoukot nostavat fiilistä katsomossa.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp antoi tunnustusta kollegansa taktiikalle.

– Kun Achten sekoittaa kokoonpanoa jatkuvasti, se puree vastustajan kuvioihin. Muutokset vaatisivat nopeata reagointia omalla puolella. Emme kyenneet vastaamaan haasteeseen.

Seuraavaksi Akaa-Volley kohtaa kotisalissaan Oulun Ettan. Hankalaksi osoittautunut vastustaja saapuu Monarille sunnuntaina kello 17.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.