Miehet ryömivät nyt ilmaan nostetun junan alla – sunnuntaina hajonnutta Pendolinoa korjataan Toijalassa nostureiden avulla

Pendolinon veturi nostettiin torstaina ilmaan kahdella nosturilla.

Toijalan asemalla sunnuntaista saakka seisoneen Pendolino-junan korjaus jatkuu nyt ratapihan toisella puolella. Junan veturi siirrettiin Hämeentien puolella, kierrätyskeskuksen takana olevan puunlastauspaikan kiskoille, missä se nostettiin tänään ilmaan kahden suuren nosturin avulla.

Sunnuntaista keskiviikkoon juna seisoi aseman ykkösraiteella, missä sen korjaus aloitettiin. Junaa oltiin sunnuntaina siirtämässä tyhjänä Seinäjoelle, kun siihen tuli tekninen vika, jonka vuoksi se jäi Toijalan asemalle.

Jo sunnuntaina hajonneen ja Toijalaan pysähtyneen Pendolinon korjaus jatkui torstaina uudessa paikassa, ratapihan ja Miljoonasillan toisella puolella.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoi Akaan Seudulle keskiviikkona, että ykkösraiteella olevasta Pendolinosta ei ole vaaraa muulle liikenteelle.

Torstai-iltapäivällä korjaustöissä oli useita VR Trackin työntekijöitä sekä ilmaan nostetun veturin alla että sen ympärillä. Miehet eivät halunneet kertoa Akaan Seudulle tarkemmin, mitä junasta on hajonnut ja miksi sitä korjataan.

Keskiviikkona iltapäivällä miehet arvioivat, että juna saadaan korjattua ja siirrettyä pois vasta perjantaina.

VR Trackin työntekijät eivät torstaina halunneet kertoa tarkemmin, mikä Pendolinossa on hajonnut.

– Kalustovika, kuului silloinen selitys junan monta päivää kestävälle pysähdykselle.

Teknisen vian vuoksi sunnuntaina Toijalaan jäänyttä Pendolinoa korjattiin keskiviikkona vielä asemarakennuksen puoleisella ykkösraiteella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.