Arto Nybergin tv-ohjelma täyttää 15 vuotta

Arto Nybergin keskusteluohjelma täyttää 15 vuotta. Mies itse täytti 50 vuotta toukokuussa 2016. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Viialassa lapsuutensa ja nuoruutensa asuneen Arto Nybergin omaa nimeä kantava tv-ohjelma täyttää 15 vuotta. Kestosuosikiksi nousseessa ohjelmassa on nähty haastateltavia poliitikoista punkkareihin ja urheilijoista tutkijoihin.

Ensimmäinen Arto Nyberg -ohjelma lähetettiin 7. maaliskuuta vuonna 2004. Haastateltavina olivat tuolloin Pirkka-Pekka Petelius, Mars-tutkija Sini Merikallio ja Pelle Miljoona & 1980-yhtyeen Stefan Piesnack ja Ari Taskinen.

Ohjelman lähtökohta oli yksinkertainen: kolme ajankohtaista haastateltavaa, joilla on kiinnostavaa sanottavaa. Tekijäjoukko muotoili ohjelman alatekstiksi ”olennainen välittyy”.

Nyt Arto Nybergiä on tehty jo 15 vuoden ajan, mikä tekee siitä pisimpään ruudussa pyörineen keskusteluohjelman. Yle TV1:n sunnuntai-illan suoralla lähetyksellä on edelleen yli puoli miljoonaa katsojaa viikoittain.

Ohjelman konsepti on pysynyt ja kestänyt aikaa lähes muuttumattomana: 45 minuuttia, kolme haastateltavaa, joista yleensä yksi on tutumpi, toinen vähemmän tuttu ja kolmas yleisölle uusi kasvo. Jokaiselta musiikkitoiveet lopuksi ja nimi vieraskirjaan. Ei bändejä tai muuta ylimääräistä showta.

Katsojat eivät ole kyllästyneet, eikä ole juontaja itsekään.

– 15 vuoden ajan olemme kuitenkin tehneet joka viikko uutta ohjelmaa. Haastateltavissa ei ole kovin montaa, jotka olisivat olleet mukana kahta kertaa, Arto Nyberg sanoo.

Presidenteistä koomikoihin

Viidentoista vuoden aikana ohjelmia on tehty 455 kappaletta, ja haastateltavina on nähty 1 348 eri alojen ihmistä.

Nybergin haastateltaviksi ovat istuutuneet muun muassa tasavallan presidentit Tarja Halonen, Mauno Koivisto ja Martti Ahtisaari, jo edesmenneet musiikin legendat Juice Leskinen, Topi Sorsakoski ja Kari Tapio sekä Conan O´Brian, olutguru Michael Jackson, malli Angelica Kallio ja Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop.

Nuorimmat haastateltavat ovat olleet hieman yli 10-vuotiaita, iäkkäämmästä päästä mainittakoon Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo, yrittäjä Aira Samulin, olympiavoittaja Siiri Äitee Rantanen, SS-mies Aarne Kähärä, rouva Tellervo Koivisto, elokuvaohjaaja Matti Kassila ja näyttelijät Marita Nordberg ja Lasse Pöysti.

Arto Nyberg kysymyksineen on tuttu näky myös Akaassa, sillä hän on haastatellut Vasenkätisten Vestivaalilla Vuoden Vasenkätistä vuodesta 2008 saakka. Vuonna 2014 juttukaverina oli näyttelijä Jukka Rasila. Kuva: Johanna Mäkinen.

Synttärilähetys marraskuun toisena sunnuntaina

Arto Nyberg -ohjelman 15-vuotissynttärilähetys nähdään sunnuntaina 10.3.2019. Lähetys tehdään työn merkeissä, eli ohjelmassa nähdään kolme haastateltavaa, kuten aina muulloinkin. Mukana on kuitenkin muistoja vuosien varrelta.

Synttärilähetyksen vieraat ilmoitetaan myöhemmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?