Akaasta eduskuntaan pyrkii jo kahdeksan ehdokasta

Eduskuntaan pyrkivä Susanna Saxberg jäi pois Akaan valtuustosta viime kauden jälkeen. Saxberg johtaa Akaan Kokoomusta toista vuotta. Kuva Juha Kosonen.

Akaalaisten kansanedustajaehdokkaiden joukko on kasvanut jo kahdeksaan. Aiemmin julkistettuja eduskuntaan pyrkijöitä ovat Hannu Järvinen (sd), Petri Juutilainen (sin), Anton Murola (lib), Heli Piirainen (vas), Susanna Riekkinen (Liike Nyt), Mika Setälä (kd) ja Sauli Turja (sin).

Tuorein akaalaisehdokas on Akaan Kokoomuksen puheenjohtaja Susanna Saxberg Viialasta. 52-vuotias Saxberg työskentelee erityisopettajana yläkoulussa Tampereella.

Kiurun Pauli on meillä hirveän hyvä ehdokas, ja monet luottavat häneen, mutta ehkäpä Etelä-Pirkanmaan alueella voisi kuitenkin olla kokoomuslaisen naisehdokkaan mentävä reikä. Meillä on ehkä Paulin kanssa vähän erilainen kohderyhmä ja vahvuudet. Ihan sillä lähdin mukaan, Saxberg perustelee asettumistaan ehdokkaaksi.

Saxberg kertoo ryhtyneensä miettimään ehdokkaaksi asettumista Akaan Kokoomuksen pyynnöstä.

– Minulla on paljon erilaisia näkö- ja tulokulmia asioihin. En ole eliittiä, ja olen paljonkin tekemisissä Kelan ja TE-toimiston ja kaikennäköisten terveydenhuollon asioiden kanssa. Voin olla ihan terveellinen lisä vahvaan yrittäjyys- ja talousosaamiseen, jota meiltä paljon löytyy.

Saxberg arvioi annettavaa löytyvän myös koulupuolelta.

– Olen seurannut esimerkiksi perusopetuslain muutosta, sen vaikutuksia ja kaikkia muita muutoksia 17 vuotta ihan aitiopaikalta.

Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.