Sonja Lius voitti Valppaan pelaajien välisen finaalin sulkapallon sekanelinpelissä

Heikki Roivainen (vas.) ja Lotta Suni voittivat B-luokan sekanelinpelin Ylöjärven Tähtikisoissa. Kuva on viime viikonlopulta Akaan omasta turnauksesta Toijalan Monitoimihallilla. Kuva: Outi Penninkangas.

Toijalan Valppaan Sonja Lius ja Marko Lehmusvirta raivasivat tiensä sulkapallon sekanelinpelin finaaliin Mansen Sulan Tähtikisojen valioluokassa Ylöjärvellä 5.–6. tammikuuta. Tosin he olivat eri puolilla verkkoa. Lius pelasi Sset:n Jussi Moision parina, ja Lehmusvirran parina oli ruotsalainen Linda Saarela. Voiton ottivat Lius ja Moisio.

Liuksen lisäksi luokkavoittoihin ylsivät B-luokan sekanelinpelissä Lotta Suni parinaan Hämeenlinna Heikki Roivainen, C-luokan kaksinpelissä Antti Rehtola ja 45-vuotiaitten nelinpelissä pari Pasi Salhoja/Auno Tolonen.

Valioluokan sekanelinpelin finaalista tuli erittäin mielenkiintoinen. Astelihan verkon molemmille puolille Valppaan pelaaja. Voiton selviämiseen tarvittiin kolme erää. Eka erä meni selvästi Liukselle ja Moisiolle 21–12.

Toisessa erässä Saarela ja Lehmusvirta saivat pelinsä kulkemaan ja veivät sen nimiinsä jännittävien hetkien jälkeen jatkopalloilla 22–20. Kolmannessa erässä heidän eväänsä oli sitten syöty, ja erä meni Liukselle ja Moisiolle 21–16 ja luokkavoitto erin 2–1.

B-luokan sekanelinpelissä Lotta Suni otti luokkavoiton, parinaan Heikki Roivainen. He voittivat finaalissa Porin Pyrinnön parin Nguen Lam/Jari Kossila kahdessa erässä 23-21, 21-14.

Kolmannen luokkavoiton Valppaan pelaajista otti miesten C-luokan kaksinpelissä Antti Rehtola kukistamalla finaalissa Hämeenlinnan Kimmo Väreen kolmessa erässä 21-10, 11-21, 21-19.

Eikä kolmea ilman neljättä. Pasi Salhoja ja Auno Tolonen hallitsivat miesten 45-vuotiaitten nelinpeliä. Finaalissa kaatui pari Pertti Alanto Raision Sulka/Markku Kivi Turun Pyrkivä 21–19, 21–15.

Ylöjärveltä myös nippu kakkossijoja

Valppaan pelaajat saavuttivat kisoista myös viisi kakkossijaa. Noora Nieminen joutui tunnustamaan Raision Kaisa Aaltosen vielä paremmakseen naisten Valion kaksinpelissä 13-21, 18-21. Lotta Suni täydensi lähes täydellisen viikonloppunsa naisten A-luokan nelinpelin ja sekanelinpelin kakkossijoillaan.

Nelinpelissä Suni, parinaan Sset:n Suvi Niemi taipui parille Kaisa Aaltonen Raision Sulka/Mari Mikkonen Helsingin Badminton United 15–21, 21–15, 16–21. Myös A-luokan nelinpelissä Suni ylsi finaaliin Antti Rehtolan kanssa. Siinä tuli tappio tiukassa kolmieräisessä pelissä Sset:n parille Suvi Niemi/Ari-Pekka Saarinen 11–21, 22–20, 20–22.

Miesten A-luokan nelinpelissä Pasi Salhoja ja Auno Tolonen kärsivät finaalitappion Willimiehen Sulan Toni Alholle ja Mansen Sulan Oskari Rantaselle 17–21, 12–21. Naisten C-luokan kaksinpelissä Emilia Nieminen joutui toteamaan tiukassa finaalissa Juankosken Pyrkivän Viivi Niskasen paremmakseen 19–21, 21–19, 17–21.

Neljä luokkavoittoa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Tähtikisoissa 19.–20. tammikuuta.Valppaan sulkapalloilijat saavuttivat neljä luokkavoittoa. Varsinkin B-luokka oli Valppaan hallintaa heidän ottaessaan viidestä luokasta kolme voittoa. Miesten kaksinpelin vei nimiinsä Marko Lehmusvirta, nelinpelin Tommi Silvasti ja Mikko Vuorinen.

Lotta Suni jatkoi sekanelinpelin voittosarjaansa Hämeenlinnan Heikki Roivaisen kanssa. Miesten C-luokan nelinpelin voittivat Harri Ahonen ja Hämeenlinnan Jari Pispa.

Marko Lehmusvirta hallitsi miesten B-luokan kaksinpeliä. Finaalissa Heikki Roivainen pisti Lehmusvirran kuitenkin koville. Ensimmäinen erä meni Roivaiselle 21–16. Toisessa erässä Lehmusvirta kuitenkin lisäsi tempoa, ja Roivainen jäi kyydistä 21–15. Kolmannessa erässä sama tahti jatkui ja eränumerot tylyt 21–12.

Miesten B-luokan nelinpelin finaalissa Tommi Silvasti ja Mikko Vuorinen joutuivat tekemään täyden päivätyön Helsingin Badminton Unitedin luokan ykkössijoitettuja Elina Niirasta ja Linnea Vainulaa vastaan. Eka erä meni vähän naisvastustajiin suhtautumista ihmetellessä ja erä oli ohi 1521. Sitten keskittyminen peliinkin löytyi ja seuraavat erät kotiin 21–15, 22–20.

B-luokan sekanelinpelin finaalissa Lotta Suni ja Heikki Roivainen ottivat jo toisen peräkkäisen kisavoittonsa tälle vuodelle. Finaalivastustajat BC Hanhensulan Mia Petra ja Jyväskylän Sulkapalloseuran Arto Tammelin jäivät heti ensimmäisessä erässä jyrän alle pistein 21–2. Toinen erä oli tasaisempi päättyen 21–17. Sunille pitkän loukkaantumisesta toipumisen jälkeen toinen kansallinen kisa ja toinen voitto.

Miesten C-luokan nelinpeliä hallitsivat Harri Ahonen ja Jari Pispa. Finaalissakin voitto heltisi vakuuttavasti 21–16, 21–13 Kurikan Ryhdin parista Marko Nevanpää/Juha-Matti Toivainen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.