Jani Vehka-ahon vaatekaapista löytyy harvinaisuus – 30 vuotta sitten pikkupoika yllätti ensin KuPS-Volleyn ja sitten KuPS-Volley pikkupojan

Aito Juntura ja Juntura-fani kolmen vuosikymmenen takaa kohtasivat Akaa-Volleyn kotiottelussa.

Akaalainen Jani Vehka-aho asui lapsuutensa Ähtärissä ja harrasti innokkaasti lentopalloa. Kuopiolainen KuPS-Volley oli 1980-luvun lopulta alkaen vuosikausia maan suvereeni ykkösseura, jota myös Vehka-aho fanitti. Kupsin tähtiin kuului Suomen maajoukkueessakin 186 ottelua pelannut keskitorjuja Matti Juntura.

Reippaana poikana lentisjuniori Vehka-aho lähetti KuPS-Volleyn toimistolle kirjeen ja kysyi, mistä saisi fanipaidan ja paljonko sellainen maksaa. Muutamaan viikkoon ei kuulunut mitään.

– Olin jo vähän unohtanutkin asian, kun yhtenä päivänä pelasimme sisällä veljen kanssa lätkää ja puhelin soi. Minä vastasin, ja siellä oli Suomen paras pelaaja Matti Juntura. Kun hän esitteli itsensä, jäädyin ihan totaalisesti. Kausi oli kesken, mutta koska Kupsilla ei ollut mitään fanipaitoja, Juntura lupasi lähettää minulle yhden pelipaidan.

Ville Juntura tuli Akaa-Volleyn passariksi tälle kaudelle. Jani Vehka-aho veti kotiotteluun päällensä Villen isän vanhan pelipaidan.

Vehka-ahon lentopalloilu loppui kuudennen luokan jälkeen, kun joukkue hajosi. Miehen garderobista edelleen löytyvä Junturan paita tuli mieleen, kun Vehka-aho huomasi, että Akaa-Volleyn mestaruusliigajoukkueessa pelaa tällä kaudella passarina Ville Juntura.

Matti Juntura muistaa tapauksen hyvin

Vastaus Jani Vehka-ahon Facebookissa esittämään tiedusteluun kahden Junturan mahdollisesta sukulaisuussuhteesta kuuluu: kyllä, Matti on Villen isä ja juniorivuosien valmentaja.

Akaan Seudun innostamana Vehka-aho veti Matti Junturalta 30 vuotta sitten saamansa paidan päälleen ja saapui ensimmäistä kertaa Akaa-Volleyn kotiotteluun Toijalan Monitoimihallille. Mattia ei paikalle saatu, mutta treffit ja rupattelu nuoremman Junturan kanssa järjestyivät pelin jälkeen. Yhteiskuvassa kaksi entistä lentopallojunioria poseerasi hymyssä suin.

192-senttinen Ville Juntura ei pärjännyt pituudessa Jani Vehka-aholle tämän noustua tuolille.

Myös Akaan Seudun tavoittama Matti Juntura muistaa Vehka-ahon paitatempauksen hyvin.

– Eihän niitä tällä tavalla kovin usein tullut. Siksi sen muistankin. En muista miten se lähetettiin ja kuka lähetti, mutta joku tällainen kuvio siinä oli.

Vehka-ahon saamaa pelipaitaa voi pitää keräilyharvinaisuutena. Matti Junturalle jäi paitoja itselleenkin, mutta suurimman osan hän on heittänyt pois.

– Jätin yhden paidan jokaisesta seurasta ja yhden maajoukkueesta. Muut heitin menemään, Juntura kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?