Akaa-Volley kaatui Savossa hyvän taistelun jälkeen − päävalmentaja Lüütsepp oli Virossa vastasyntyneen esikoisensa luona

Savo-Volleyn syöttöpeli kulki kotisalissa, ja Akaan vastaanotto oli helisemässä. Kuvassa Voitto Köykkä onnistuu nostamaan Olli-Pekka Ojansivun kovan hyppysyötön. Kuva: Harri Mattila.

Kaikki lauantai-iltana Pielavedellä Akaa-Volleyn ja Savo-Volleyn lentopallon mestaruusliigakamppailua seuranneet olivat yksimielisiä – peli oli korkeatasoinen. Ottelun kuuluttajalla on ilmeisesti ennustajanlahja, sillä hän toivotti ennen taistelun alkua yleisön tervetulleeksi katsomaan Suomen parasta lentopalloa.

Akaa-Volley lähti otteluun ilman virolaista päävalmentajaansa, sillä vastasyntyneen tyttövauvan isä Oliver Lüütsepp oli Tartossa perheensä luona. Vastuuvalmentajana Pielavedellä toimi Hasse Mattila.

­− Minusta kolme ensimmäistä erää pelattiin hyvin.

Hasse Mattila toimi Sampo-Volley –pelissä Akaa-Volleyn päävalmentajana. Oliver Lüütseppin puoliso synnytti tyttövauvan viikolla, ja valmentaja oli perheensä luona Tartossa. Kuva: Harri Mattila.

Neljännessä meidän ote hieman repsahti. Tappio ei missään nimessä ollut valmentajatilanteesta kiinni. Hasse hoiti oman tonttinsa kunnialla, arvioi Akaan parhaana palkittu Joni Mikkonen (15/+7).

Mattila nosti esiin savolaisten syötöt.

− Puolustimme palloja peliin selkeästi paremmin kuin kotijoukkue. Ei vaan saatu tapettua palloa niiden jälkeen. Mutta tappion merkittävin syy oli kuitenkin Savon tehokkuus syöttöviivalla, analysoi päävalmentajan roolissa debytoinut Mattila.

Savo-Volleyn kokenut luotsi Jukka Tuovinen vahvisti Mattilan tulkinnan.

− Kun joukkueemme teki 11 ässää, 18 syöttövirhettä voidaan antaa anteeksi. Peli oli kyllä korkeatasoinen. Jokaisen pisteen eteen sai tehdä täyden työn, tunnusti Tuovinen.

Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkonen sai Pielavedelläkin nauttia joukkueen faniryhmän kannatuksesta. Kuva: Harri Mattila.

Tuovinen nosti esiin myös kaksi pelaajaa. Yleispelaaja Andrus Raadik (19/+13) pelasi ensimmäisen pelinsä tämän vuoden puolella ja palkittiin heti joukkueensa parhaana. Eetu Häyrinen taas sai ensikasteensa keskitorjujana ja todisti kykenevänsä siihenkin rooliin kelvollisesti.

Pisteet eivät aina kerro koko totuutta

Savo-Volleyn voitto kirjattiin lukemin 3−1 (25−19, 17−25, 25−20, 15−25). Näennäisesti erät olivat siis selkeitä, mutta totuus on toinen.

Ensimmäinen erä ratkesi puolenvälin paremmalla puolen. Savo-Volley onnistui saamaan yhden pisteputken vahvalla syötöllä. Loppuerä mentiin taas tasaisesti, mutta tulos näyttää selkeältä tuon putken ansiosta.

Toisessa erässä savolaiset tekivät alussa muutamia verkkokosketuksia ja maajoukkueen kokeneelle Antti Siltalalle tuomittiin pallon käsittelyvirhe. Kun lisäksi akaalaiset ottivat muutaman makean torjuntapisteen, Savo-Volleyn selkäranka katkesi heti erän alussa.

Kolmannessa erässä joukkueet tarjosivat yleisölle parastaan. Pitkät taistelupallot seurasivat toinen toistaan, ja peli oli tasaista vääntöä aina tilanteeseen 20−20 saakka. Akaa-Volleyn oli lopulta antauduttava maajoukkuehakkuri Olli-Pekka Ojansivun armottoman kovien hyppysyöttöjen alla.

Enderwin Herrera teki joukkueelleen 15 pistettä Pielavedellä. Kuva: Harri Mattila.

Ratkaiseva erä oli akaalaisittain vaisuin. Savo-Volley onnistui rikkomaan Akaa-Volleyn vastaanoton ja meni aloitustensa turvin voittoon. Kuin pisteeksi iin päälle ottelu päättyi Antti Siltalan ässäsyöttöön.

Ensi keskiviikkona Akaa-Volley matkustaa Raisioon hakemaan sarjapisteitä kokeneen Loimun kustannuksella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.