Akaan kirkkovaltuustolle uusi puheenjohtaja ja kirkkoneuvostoon monta ensikertalaista

Akaan uusi kirkkovaltuusto aloitti nelivuotiskautensa torstaina. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin OP Akaan pankkilakimies, varatuomari Mika Pajasmaa. Hän on myös Akaan valtuuston jäsen ja edustaa kokoomusta.

Varatuomari Mika Pajasmaa valittiin johtamaan Akaan kirkkovaltuustoa 2019-2020.

Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin niin ikään kuntavaikuttaja, Akaan valuuston puheenjohtajanakin toiminut Tampereen yliopistossa työskentelevä, tekniikan lisensiaatti Saila Kallioinen. Kallioinen on sosialidemokraatti.

Valtuusto valitsi myös kirkkoneuvoston, joka koki melkoisen muutoksen. Neuvoston varapuheenjohtajaksi nousi Mika Pajunen (henkilökohtainen varajäsen Pasi Paija). Jäseniksi neuvostoon valittiin Aila Laaksonen (Kirsi Turunen), Enni Piirainen (Elina Vaittinen), Erkki Karema (Pasi Kylmälä), Hillevi Peltola (Virpi Lintunen), Kati Järvinen (Virpi Rantala), Heikki Knuutila (Sakari Nieminen) ja Pirkko Nord (Hannele Halmela-Taberman).

Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra Ali Kulhia.

Kappeliseurakuntaankin uusi neuvosto

Akaan kaupunkiin ja seurakuntaan kuuluva entisen Kylmäkosken seurakunnan alue muodostaa Kylmäkosken kappeliseurakunnan. Kirkkovaltuusto valitsi järjestäytymiskokouksessaan myös kappelille neuvoston.

Kirkkovaltuuston vanhin jäsen Irja Numminen johti järjestäytymiskokousta varsinaisen puheenjohtajan valintaan saakka.

Neuvostoon valittiin Irja Numminen (henkilökohtainen varajäsen Inka Loppi), Mika Rupponen (Irmeli Parri), Heli Piirainen (Enni Piirainen), Pasi Paija (Reino Salminiemi), Erkki Karema (Kimmo Vaintola) ja Päivi Välimäki (Jani Salo).

Kappelineuvosto valitsee itselleen puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan. Kappelin kappalainen on Riina Saastamoinen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.