Harri Rämö Viitasaaren valituksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen: Jos sitä jää murehtimaan, jää tuleen makaamaan

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd) teki kaupunginjohtajan valintakokousta seuranneessa tiedotustilaisuudessa viime viikon keskiviikkona hyvin selväksi, että hän on kaupunginjohtajaksi valitun Antti Peltolan takana. Aki Viitasaaren valitusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen Rämö kommentoi lakonisesti.

Akaan valtuusto äänesti Antti Peltolan Akaan uudeksi kaupunginjohtajaksi selvin numeroin.

– Se on nyt siellä, ja käsitellään aikanaan. Jos sitä jää murehtimaan, jää tuleen makaamaan.

Harri Rämö kommentoi myös äänestyskäyttäytymistään 15. tammikuuta pidetyssä kaupunginhallituksessa, jossa päätettiin kaupungin selityksestä korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Selityksen laati asianajaja Timo Jarmas. Rämö äänesti kokouksessa tyhjää.

– Jarmaksen laatimassa lausunnossa on kohta 13.25. Niin minä en ole sanonut hallinto-oikeudessa. Niin kuin sanoin kaupunginhallituksellekin, että jos valan vannomana jotakin sanon, se silloin pitää. Olen toki Jarmakseen tästä yhteydessä. Vielä en ole ehtinyt. Tämä takia äänestin tyhjää, olisin äänestänyt muuten jaa, perusteli Rämö äänestyskäyttäytymistään.

Asianajaja Jarmaksen laatima selvitys meni kaupunginhallituksessa läpi rimaa hipoen äänin 5-4, kahden äänestäessä tyhjää. Rämön lisäksi tyhjää äänesti Tiina Räsänen (kesk).

Mitä selvityksessä kirjoitetaan?

”Viitasaaren nimeämä todistaja Rämö on kertonut olleensa paikalla vuoden 2015 kehityskeskustelussa. Rämön mukaan Viitasaarta ei kehityskeskustelussa moitittu tai huomautettu, mutta keskustelussa käytiin läpi Viitasaaren edustustehtäviä ja sovittiin niiden jakamisesta Viitasaaren jaksamisen vuoksi niin kuin aiemmassakin vuoden 2014 keskustelussa.”

Asianajaja Timo Jarmas ei halunnut kommentoida Akaan Seudulle Harri Rämön mielipidettä, koska asian käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa on kesken.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.