Vauhdin aikuisurheilijoille kuusi SM-mitalia vauhdittomista

Vauhdin joukkueeseen kuuluivat Jari Salin (vas.), Lauri Laasala, Teemu Salminen, Jarmo Salin ja Heidi Toivanen.

Toijalan Vauhdin junioriveteraanijoukkue oli mukana ennätyssuurella viiden edustajan joukkueella Suomen aikuisurheiluliiton vauhdittomien hyppyjen SM-kilpailuissa Pajulahdessa 19.1. Mitaleja kaulaan tarttui yhteensä kuusi.

N30-sarjassa Heidi Toivanen hyppäsi korkeudessa hopealle. Pituudessa hyppy venyi seitsemänteen sijaan.

M35-sarjan korkeudessa Jarmo Salin paranteli ennätystään ja otti pronssia. Pituudessa Salin hyppäsi viidenneksi. Samassa sarjassa kilpaillut Lauri Laasala urakoi kaikissa kolmessa lajissa tasaisen sarjan sijoittuen neljänneksi.

M40-sarjassa Jari Salin hyppäsi korkeudessa hopealle, erittäin tiukassa pituuskisassa pronssille ja kolmiloikassa neljänneksi. Saman 40-sarjan Teemu Salminen sai seurakaverista hyvän kirin ja hyppäsi korkeudessa pronssille, kolmiloikassa pronssille ja pituudessa viidenneksi.

LahtiSportin järjestämiin kisoihin osallistui noin 200 kilpailijaa. Aikuisurheiluliiton kilpailuihin on 30 vuoden alaikäraja. Ikähaarukka oli tällä kertaa 30–87 vuotta.

Vauhdittomat hypyt (korkeus, pituus ja kolmiloikka) kuuluivat olympiaohjelmaan vuoteen 1912, joten laji on perinteikäs. Suurin osa kilpailijoista koostui varttuneemmista yleisurheilijoista, mutta mukaan mahtui myös voimailijoita, painonostajia, eri pallopelien sekä kamppailulajien harrastajia.

Kilpailun kokonaistulokset löytyvät Vauhdin kotisivuilta ja tilastopajasta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.