Sello ja piano soivat sunnuntaina Viialan kirkossa

Viialan kirkossa järjestetään sunnuntaina 27. tammikuuta kello 15 konsertti, jossa soittavat sellisti Lauri Voipio ja pianisti Lauri Väinmaa. Ohjelmassa on muun muassa Ludvig van Beethovenin sonaatti pianolle ja sellolle C-duuri ja Bagatelleja pianolle sekä Robert Schumannin musiikkia.

Lauri Voipio on opiskellut sellonsoittoa professori Erkki Raution ja Arto Noraksen johdolla. Hän on toiminut Tampereen konservatorion sellonsoiton lehtorina ja yliopettajana vuosina 1972–2014.

Voipio on konsertoinut laajasti kotimaassa sekä useissa Euroopan maissa. Eläkkeelle jäätyään hän on toiminut tuntiopettajana Tampereen konservatoriossa.

Virolainen Lauri Väinmaa valmistui Moskovan Tsaikovski-konservatoriosta. Hän on jatkanut opintojaan Lontoossa Royal Academy of Musicissa ja konsertoinut monissa Euroopan maissa myös orkesterien solistina.

Väinmaan pianorepertuaariin kuuluvat muun muassa kaikki Beethovenin piano-orkesteriteokset ja 32 sonaattia sekä kaikki Alfred Schnittken ja Arvo Pärtin pianomusiikki. Väinmaa on myös nauhoittanut BBC:lle kaiken Arvo Pärtin pianomusiikin. Nykyään hän opettaa myös Viron Musiikkiakatemiassa Tallinnassa. Usein hänet nähdään myös kansainvälisten pianokilpailujen tuomaristossa.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?