Poliisi kuulusteli akaalaismiestä, jonka luota kahdesta murhasta etsityt löydettiin ­– toinen tamperelaisista vangittiin maanantaina

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 1985 syntyneen tamperelaisen miehen maanantaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta, tuhotyöstä, varkaudesta ja vahingonteosta. Teot tapahtuivat Valkeakoskella kerrostaloasunnossa viime perjantaina.

Poliisi etsi henkirikoksiin liittyen lauantaina 19.1. Nissan-merkkistä henkilöautoa. Se löytyi poltettuna Toijalasta.

Poliisin mukaan toisen epäillyn, vuonna 1989 syntyneen tamperelaismiehen vangitsemista tullaan esittämään tiistaina iltapäivällä.

Poliisi otti miehet kiinni Akaasta lauantaina iltapäivällä. Kiinniotto sujui rauhallisesti, mutta miehiä ei lauantaina päästy kuulemaan heidän päihtymistilansa vuoksi.

Miesten jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten ja etsinnässä olleen, Nissan-merkkisen auton polttamiseen liittyneiden havaintojen ansiosta. Auto löytyi Toijalasta, Hämeenlinnantien ja pääradan väliin jäävältä Hallitieltä.

Akaalaismiestä ei epäillä

Ennen epäiltyjen miesten löytymistä poliisi kyseli näköhavaintoja muun muassa Nahkialan koulun pihalla Toijalassa olleilta ihmisiltä. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista ei maanantaina halunnut kertoa Akaan Seudulle tarkkaan, missä miehet otettiin kiinni.

– Se on niin pieni paikka, kuten tiedät, että antaa nyt olla. Ei sillä ole merkitystä.

Poliisin etsimä auto löytyi Toijalasta Hallitieltä, pääradan varresta.

Epäillyistä miehistä toinen löytyi akaalaisen miehen asunnosta ja toinen asunnon pihalta. Kinnusen mukaan asunnon haltija oli kiinniottohetkellä paikalla, ja poliisi on kuulustellut myös häntä. Miestä ei ole otettu kiinni.

– En usko, että sattumaakaan on, että osaa mennä toisen ihmisen asunnolle, Kinnunen vastaa kysymykseen siitä, tunsivatko tamperelaismiehet asunnon haltijan.

Tutkinnanjohtaja Kinnusen mukaan ei ollut myöskään varsinaisesti yllätys, että auto ja miehet löytyivät Valkeakosken naapurikaupungista eikä jostain kauempaa.

Poliisilla on oma käsityksensä siitä, kuka sytytti Hallitieltä löytyneen auton palamaan. Varmistus kuitenkin puuttuu, koska keskusteluyhteyttä epäiltyihin ei ole saatu senkään jälkeen, kun miehet selvisivät kuulustelukuntoon.

– Ei sellaista keskusteluyhteyttä, että se johtaisi johonkin. Eivät he ole juurikaan mitään lausuneet.

Puhumattomuuden vuoksi poliisi ei tiedä myöskään sitä, miksi epäillyt tulivat juuri Akaaseen.

– Eivät ole kertoneet, Kinnunen toteaa.

 

Ennen epäiltyjen löytymistä lauantaina poliisipartio kyseli näköhavaintoja muun muassa Nahkialan koulun pihalla olleilta ihmisiltä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.