New Yorkista muuttaneet uudet akaalaiset toivovat Akaan säilyvän elävänä

Janne Vesivalo ja Helena Vuokko tulivat keskiviikkona Toijalan yhteiskoulun auditorioon kuuntelemaan kaupunginjohtajaehdokkaita sekä tutustumaan samalla uuteen kotikaupunkiinsa. Pariskunta toivoi, että paikalla olisi ollut enemmän nuoria.

Toijalan yhteiskoulun auditoriossa keskiviikkona järjestettyä kaupunginjohtajaehdokkaiden Riku Sirenin, Antti Peltolan ja Pasi Mäkisen yleisötenttiä seurasi paikan päällä noin 90 henkilöä. Uudet akaalaiset Helena Vuokko ja Janne Vesivalo tulivat tilaisuuteen tutustuakseen paitsi ehdokkaisiin myös saadakseen otetta uudesta kotikaupungistaan.

– Kuten oletimmekin, tilaisuus kiinnosti enemmän iäkkäämpää väkeä. Nuorisoa olisi saanut olla enemmän, pariskunta arvioi tentin jälkeen.

Vuokon ja Vesivalon mielestä tentti sujui kaikilta kolmelta ehdokkaalta hyvin. Omaa suosikkiaan he eivät osanneet vielä tilaisuuden jälkeen nimetä.

– Kaikilta tuli hyviä vastauksia ja hyvin perusteltuja, Helena Vuokko toteaa.

Vesivalolle tärkeitä teemoja ovat muun muassa ympäristö sekä kulttuuriasiat, kuten kirjastopalveluiden säilyminen.

– Henkilökohtaisesti kannan huolta myös siitä, että junaliikenne ja kulkuyhteydet säilyvät hyvinä, Vesivalo kertoo.

Helena Vuokon mukaan pidemmällä tähtäimellä keskeisiä ovat myös päivähoito, koulutilanne ja harrastusmahdollisuudet. Pariskunnan esikoisen laskettu aika on helmikuun alussa.

– Vaikka kulkuyhteydet ovat tärkeät, toivottavasti kaikkea ei tarvitsisi lähteä hakemaan Akaan ulkopuolelta, vaan täällä säilyisi elävä yhteisö, Vuokko miettii.

Vuokko ja Vesivalo muuttivat Toijalaan New Yorkin Brooklynista. Vuokon työpaikka on ulkoministeriössä, ja Vesivalo on kuvataiteilija.

– Muutimme Suomeen, koska meille on tulossa lapsi. Lähtökohtaisesti halusimme löytää miellyttävän elinympäristön, joka kuitenkin on vielä tarpeeksi lähellä pääkaupunkia. Löysimme täältä mukavan talon, ja täältä on hyvät yhteydet Helsinkiin, jossa työt minulla aikanaan jatkuvat, Helena Vuokko sanoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.