Leijona Futsalin voittoisa vire jatkui – viikonloppuna tuli voitto sekä liigassa että cupissa

Dusan Milojevic (4) on aloittanut vuoden tehokkaasti. Kuva: Tuukka Nyström.

Leijona Futsalin vuosi 2019 on alkanut erinomaisesti. Viime viikonloppuna voittoputki sai jatkoa kahteen otteeseen. Perjantai-iltana joukkue matkusti Helsinkiin, jossa Futsal Cupin ottelussa vastaan asettui 2. divisioonassa pelaava SUMU/Tekomo. Leijona Futsal näytti sarjaportaiden välissä olevan selkeän tasoeron myös tuloksellisesti napaten jatkopaikan lopulta lukemin 2-9 (1-6).

Tehokkaimpana hääri Valtteri Wähä-Verkkomäki, joka osui kolmesti. Myös Jirka Järvi, Dusan Milojevic, Jovan Stankovic, Mika Jussila sekä kahdesti onnistunut Tatu Ahonen maalasivat.  Cupissa vain voitto ratkaisee, joten Leijona Futsal voi olla tyytyväinen iltaansa. Voiton myötä Cup-kausi huipentuu helmikuussa Jyväskylässä pelattavassa Final Four -turnauksessa.

Myös liigassa hieno voitto

Lauantai-iltapäivä tarjosi Toijalan Monitoimihallin yleisölle huikean jännittävän ja viihdyttävän liigaottelun, kun Leijona Futsal isännöi espoolaista GFT:tä liigan kärkikamppailussa. Draaman kaari täydentyi hienosti päätösminuuteilla, kun kotijoukkue iski tarvittavat osumat ja voitti lukemin 7–5 (3–3).

Ottelutapahtuma alkoi hiljaisella hetkellä. Paikallaolijat kunnioittivat näin edesmenneen akaalaisen urheilun suurmiehen Jarmo Pirttijoen muistoa. Leijona Futsal myös pelasi ottelun surunauhat käsivarsissaan.

Itse peli alkoi heikosti, kun jo avausminuutilla GFT sai kaksi läpiajoa. Toisesta niistä se myös osui, joten espoolaiset pääsivät vierasjohtoon ennen avausminuutin täyttymistä. Kotijoukkue tasoitti kuitenkin viidennellä minuutilla, kun maalivahti Juho Laine ohjasi hurjan nousunsa päätteeksi tasoituksen takatolpalta. Futsalissa tämäkin on mahdollista.

Miikka Hurme iski maalin lauantain pelin avausjaksolla. Kuva: Tuukka Nyström.

Maaleja vauhdikkaassa pelissä tehtiin tasatahtiin aina päätösminuuteille asti, vaikka pelillisesti hallinta olikin kotijoukkueen. Jovan Stankovic ja Miikka Hurme osuivat Leijonasta maalinteossa avausjaksolla, ja näin tauolle mentiin tasalukemissa 3–3.

Toisella jaksolla Leijona Futsal aloitti maalinteon, kun Petri Grönholm pääsi iskemään kauden avausosumansa. GFT ei kuitenkaan taipunut vaan nousi rinnalle ja siirtyi jälleen johtoon ajassa 32:13. Oli kotijoukkueen vuoro lähteä jahtaamaan tasoitusta.

Tasoituksen pommitti lopulta kapteeni Jussi Nyström vain kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Alle puoli minuuttia edellisestä, ja Milojevic pääsi tälläämään Stankovicin kulmapotkusta suoraan ilmasta palkinnon päivän taistelulleen. Pallo komeasti verkkoon ja Leijona taas johtoon. Espoolaiskiri ei enää onnistunut, vaan Grönholm pääsi kaunistelemaan loppulukemat 7–5 päätösminuutilla.

Petri Grönholm tuulettaa kauden ensimmäistä osumaansa. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta tulevana lauantaina. Silloin perinteinen liigaseura Oulun Tervarit matkustaa pohjoisesta Akaaseen. Ottelu käynnistyy Monarilla kello 15.

Sarjassa kolmanneksi noussut Leijona Futsal kaipaa kovasti pisteitä sarjataulukkoon taistelussa hyvistä lähtöasetelmista maaliskuussa käynnistyviin pudotuspeleihin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.